Grindeanu, curios să afle de ce parlamentarii PSD nu au votat la moțiune

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Parlamentarii PSD i-au oferit o explicație premierului Sorin Grindeanu pentru faptul că miercuri nu au votat la moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR, intitulată "Guvernul Grindeanu — Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România". , însă  i-au explicat prim-ministrului fapt ce l-a nedumerit 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, după respingerea moţiunii de cenzură, că este a doua oară în patruzeci de zile când Guvernul a fost reconfirmat, precizând însă că, dacă parlamentarii PSD ar fi participat la vot, "lucrurile erau, poate, fără echivoc".

"I-am întrebat şi eu pe colegii mei de ce au adoptat această tactică. Au spus că ei au mai votat o dată, acum 40 de zile, pentru acest Guvern. Moţiunea nu îşi mai are rostul ca şi substanţă şi atunci nu vor... (...) Recunosc că poate, dacă ar fi mers la vot şi ar fi adoptat altă tactică, lucrurile erau, poate, fără echivoc. Înţeleg şi (...) argumentele pe care dânşii mi le-au spus, aşa că mergem mai departe", a afirmat prim-ministrul, întrebat cum comentează faptul că parlamentarii PSD nu au participat la votul de la moţiunea de cenzură, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului a subliniat că votul împotriva moţiunii reprezintă "o a doua confirmare" a actualului Guvern.

"Un drept constituţional pe care îl are opoziţia a fost exercitat. Este a doua oară în 40 de zile, dacă nu mă înşel, când Guvernul a fost reconfirmat. Eu am invitat, în discursul meu, la dialog, transparenţă, la (...) un mers normal în România. Unii dintre cei care au vorbit au înţeles apelul meu, fie că e vorba de opoziţie, fie că e vorba de putere. Sper să se întâmple aşa în viitor. Din punctul de vedere al Guvernului, lucrurile vor sta de acum încolo în acest mod. Un mod transparent, care va aduce dialogul în actul de decizie pe care îl vom lua la Guvern", a spus premierul.

Pentru moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR împotriva Guvernului Grindeanu au fost 161 de voturi "pentru" și 8 "împotrivă". Pentru a fi adoptată, moțiunea ar fi trebuit să întrunească cel puțin 233 de voturi pentru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel