Grindeanu, șansă pentru tineri. Bursă de 1.000 lei lunar

Scutaru Cristina / 02 mai 2017 / 22:04 Salveaza PDF Comentarii

Sorin Grindeanu a spus, de Ziua Tineretului, că bucuria şi entuziasmul spiritului tânăr sunt 'un mare atu', care este folosit deja la Guvern.

'La mulţi ani, tineri români! Am crezut întotdeauna că bucuria şi entuziasmul spiritului tânăr sunt un mare atu, pe care-l folosim deja la Guvern', spune premierul Grindeanu, într-un mesaj publicat pe Facebook. Totodată, Grindeanu face referire la Programul Oficial de Internship al Guvernului.

'#InternshipGovRo2017 este modalitatea în care putem să ne cunoaştem şi să învăţăm unii de la alţii', precizează şeful Executivului, urându-le succes celor interesaţi să se înscrie la ediţia din acest an a programului.

Guvernul a anunţat pe 24 aprilie, printr-un comunicat, că tinerii interesaţi de o carieră în administraţia publică centrală se pot înscrie la Programul Oficial de Internship. Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani, studenţi sau recent absolvenţi ai unei universităţi din România ori din afara ţării.

Formularul de înscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/profil şi va putea fi accesat până la 9 mai, ora 23,59. Ediţia aniversară a programului - cea de-a V-a - se va desfăşura între 17 iulie şi 18 septembrie şi pune la dispoziţia tinerilor interesaţi 100 de poziţii de intern în peste 75 de domenii de studii. Participanţii vor beneficia de o bursă în cuantum de 1.000 lei lunar pentru amortizarea costurilor de subzistenţă în cele două luni ale stagiului, în condiţiile în care vor lua parte la activităţile comune sau specifice instituţiei-gazdă cel puţin 6 ore/zi. La ediţia din acest an a programului s-au alăturat Guvernului alte 51 de instituţii-gazdă. De asemenea, Executivul va oferi expertiză în organizarea programelor de internship, inclusiv în administraţia publică locală. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24