Grevă de avertisment la Transurb Galaţi. Autobuzele şi tramvaiele, trase pe dreapta două ore!

Sindicaliştii din compania publică de transport Transurb SA, din Galaţi, au notificat conducerea societăţii că şoferii şi vatmanii vor intra în grevă de avertisment vineri, 10 mai, timp de două ore. Şoferii sunt nemulţumiţi de salarii, pe care le consideră „ruşinos de mici”. Transurb SA a încheiat 2018 cu pierderi de 13,5 milioane de lei şi are datorii restante de peste 25 de milioane de lei.

„Greva de avertisment va fi între orele 12,00–14,00. În acest interval vor circula doar cursele convenţie, nu şi mijloacele care asigură transportul public în comun, care se vor aduna la capetele de linie. Pentru a nu bloca traficul pe străzi, autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe care ora 12,00 le va prinde pe traseu îşi vor continua cursa până la capătul de linie, acolo unde vor rămâne până la ora 14,00”, a declarat George Preda, liderul de sindicat. 

Directorul Transurb, prins între grevă şi e-ticketing

Societatea de transport gălăţeană a anunţat miercuri că va implementa, anul acesta, mult aşteptatul sistem de e-ticketing, care le va permite gălăţenilor să îşi cumpere bilete direct din autobuz, pe care le vor putea plăti cu cardul. Cu toate astea, nemulţumirile şoferilor rămân. 

„Pierderile generate de activitatea societăţii pe anul 2018 sunt de 13,5 milioane de lei, pierderi foarte mari care, legal, nu ne-ar permite nicio creştere salarială pentru anul 2019. Dar aplecându-ne către latura umană, am zis să reflectăm acest decalaj între salariul minim pe economie de la 1.900 şi 2.080 să-l reflectăm în negocierile făcute, şi asta e singura posibilitate a noastră de a creşte salariile. În schimb, ei solicită o majorare de 400 de lei pe salariat, ceea ce, din punctul de vedere al administraţiei, nu poate fi luat în calcul”, a declarat directorul Transurb, Mihai Cadinoiu, pentru cotidianul local Viaţa Liberă. 

Pentru a nu îngreuna traficul în oraş, autobuzele şi tramvaiele vor rămâne pe perioada grevei la capetele de linie, iar în cazul în care startul grevei le va prinde pe traseu, acestea vor duce cursa până la capăt. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel