Grâu îmbogățit cu zinc. Oamenii de știință încearcă să combată foametea și deficiențele alimentare

Pexels
Pexels

Grâul îmbogățit cu zinc este o soluție descoperită de oamenii de știință mexicani, care vine în sprijinul luptei împotriva deficiențelor alimentare și al malnutriției. 

Experții Institutului de îmbunătățire a grâului și porumbului au descoperit că grâul îmbogățit cu zinc poate aduce un important aport în dieta persoanelor cu deficiențe alimentare, stimulând nivelul de minerale esențiale din corp. Martin Kropff, directorul institutului, speră că grâul îmbogățit să devină preponderent în comerțul cu cereale, ponderea crescând până la 80% în următorul deceniu, de la 9%, cât este în prezent. 

Institutul din Mexic caută să crească randamentul și să îmbunătățească mijloacele de subzistență pentru fermierii din zonele sărace, în același timp adresându-se și provocărilor schimbărilor climatice. Varietățile îmbunătățite de grâu sunt distribuite în prezent cu ajutorul unor companii din India, Pakistan, Bangladesh, Mexic și Bolivia. Kropff se așteaptă ca și China să înceapă importul în cursul acestui an. 

Grâul îmbogățit cu zinc a fost creat prin metode clasice de altoire și nu prin modificarea genetică a organismelor, Kropff așteptându-se ca practica să revină în actualitate și mai multe soiuri de cereale să fie îmbunătățite în următoarele decenii. Institutul a dezvoltat și porumb îmbogățit cu zinc, pe care l-a introdus în urmă cu doi ani în Columbia. 

Distribuirea masivă a noilor varietăți de grâu promite să îmbogățească alimentația populațiilor care au deficiențe de fier și zinc și pot de asemenea sprijini sistemul imunitar în lupta împotriva virușilor. Lipsa de zinc este una dintre cauzele principale ale malnutriției în lume și afectează anual mai mult de 2 miliarde de oameni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel