EXCLUSIV  Gospodarii din Deltă sunt asediați de șacali, e SAFARI european! Președintele CJ Tulcea, soluție: Vânătoare de noapte, ziua nu-i găsești

Sursă foto: Pexels (Rachel Claire)
Sursă foto: Pexels (Rachel Claire)

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a vorbit la DC News despre soluțiile la principalele probleme din Delta Dunării. 

Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea, a vorbit, pentru DCNews.ro, despre cum va fi mai dezvoltată Delta Dunării, prin zone turistice moderne, în zona de terasă, care vor putea să preia un număr de turiști mai ridicat: 

”Vă dau o veste bună. Am trecut de toate comisiile cu legea urbanismului din zona adiacentă Deltei Dunării, din afara brațului Sfântul Gheorghe, pe zona de terasă, de la Galați până spre Constanța, unde regimul construcțiilor se modifică, nu total, în limite decente, dar cu posibilitatea dezvoltării unor locații turistice eficiente și rentabile, că aici discutăm de rentabilitate și de calitatea serviciilor pe care le pot oferi aceste locații. În Delta Dunării, sunt de acord să intrăm și să păstrăm pe cât se poate specificul tradițional rustic, regimul de înălțime, gradul de acoperire a suprafeței pe care construiești și așa mai departe. Pe zona de terasă toată lumea solicită posibilitatea de a crea mai multe locuri de cazare. De ce? Vine un autocar. De obicei pensiunile sunt limitate la 10, 15, 20 de locuri, nu poți să faci față unui turism centralizat, așa cum regăsim în alte țări. Atunci am spus noi, haideți pe zona de terasă, care nu este în interiorul Deltei Dunării, acolo unde lucrurile trebuie să fie strict protejate, că așa mi se pare și normal, dar în zona adiacentă putem să încercăm să creăm o relaxare a tot ceea ce înseamnă regim urbanistic al construcțiilor, bineînțeles în zona decenței și a păstrării în totalitate a specificului tradițional”, a spus în exclusivitate Horia Teodorecu, președinte al Consiliului Județean Tulcea. Vezi aici declarația completă

Un adevărat safari în Deltă. Șacalii fac probleme gospodarilor

”Protejăm animalele, natura, dar nu prea protejăm oamenii. Gospodarii din Deltă sunt asediați de șacali, e safari european în zonă. Exista promisiune, din partea Rezervației, că vor elimina o parte din acești dăunători”, a continuat Val Vâlcu discuția. 

”Chiar vă pot răspunde. Problematica a fost discutată zilele trecute cu noul guvernator al rezervației biosferei Deltei Dunării, care este tulcean, un om despre care cred că este dornic să dovedească că poate să lase lucruri bune în urma sa. Am discutat și cu prefectul județului Tulcea, suntem în discuții pentru a găsi formula de extragere a acestor șacali, anume vânătoarea de noapte, pentru că pe șacali ziua nu îi găsești. A fost chemat AJVPS la discuții pentru a se vedea de ce nu au participat până acum la activitate, pentru că extracția este permisă. Fiind prețul foarte mic pe șacalul extras, împușcat, nimeni nu se ducea, este destul de greu să îl găsești, pentru că șacalul de aceea e șacal, este destul de discret în tot ceea ce face. Și aici trebuie păstrat un echilibru, pentru că nu extracția totală reprezintă o soluție, ci păstrarea echilibrului dintre șacali și celelalte viețuitoare trebuie respectat, altfel alunecăm în partea cealaltă și ONG-urile își vor face treaba”, a mai spus Horia Teodorescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel