Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Zi specială

munte
munte

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Google are un Doodle special joi, 2 august 2018, cu referire la Muntele Olimp.

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Muntele Olimp este cel mai înalt munte din Grecia – 2.917 m. Cel mai înalt vârf al Olimpului este Mytikas (Nasul) (2.917 m).

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Dat fiind faptul că poalele sale sunt plasate la nivelul mării, Muntele Olimp este unul dintre cei mai înalți munți ai Europei din punct de vedere topometric (diferența relativă dintre vârf și poale). Muntele este situat în Grecia continentală (40°05′N 22°21′E), la aproximativ 100 km de Salonic, al doilea oraș ca mărime al Greciei.

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Muntele Olimp este vestit pentru marea varietate de plante, cu mai multe specii endemice. Flora, fauna și caracteristicile formațiilor geologice deosebite au determinat UNESCO să declare această regiune rezervație biologică.

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Orice ascensiune pe Muntele Olimp începe din orașul Litochoro, numit și „Orașul Zeilor".

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Denumirea de „Olimp" este destul de populară. În afară de muntele din Grecia, mai există munți cu același nume în Cipru, în Utah, Washington și lângă San Francisco (SUA).

Google Doodle Muntele Olimp, 2 august. Prima ascensiune a avut loc pe data de 2 august 1913 și a fost făcută de Christos Kakalos, Frédéric Boissonas și Daniel Baud Bovy.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel