Giurgiu: Numărul solicitărilor eliberărilor de cărţi de identitate s-a dublat în ultima perioadă

Numărul solicitărilor pentru eliberarea cărţilor de identitate s-a dublat în ultima perioadă faţă de zilele obişnuite, motiv pentru care programul la Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanei Giurgiu va fi prelungit în perioada 23 - 26 mai.

 'Cei de la Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanei să aibă pregătiţi oamenii, lucraţi non-stop şi sâmbătă şi duminică', a declarat, la finalul videoconferinţei pe tema organizării alegerilor europarlamentare, subprefectul judeţului Giurgiu, Gogu Moţan.

Directorul executiv al Serviciului Judeţean de Evidenţă Informatizată a Persoanei Giurgiu, Ion Violini, a spus că de la începutul acestei săptămânii angajaţii au rămas peste program, în funcţie de necesităţi, cele mai multe solicitări fiind de la cetăţenii care vin din străinătate, care vor să-şi exercite dreptul de vot şi au nevoie de cărţi de identitate. 'Unii vin din afară şi ca să-şi exercite dreptul electoral, nu au carte de identitate şi atunci numărul solicitărilor eliberării cărţilor de identitate creşte, au fost situaţii şi de 40-60 de solicitări de cărţi de identitate la un serviciu local, la Hotarele, de exemplu, unde nu există o masă mare de oameni, dar la municipiu este cel mai mare nivel al solicitărilor', a afirmat Ion Violini.

El a afirmat că numărul solicitărilor pentru eliberarea de cărţi de identitate în judeţul Giurgiu a depăşit, în una din zilele aceste săptămâni, 200, în condiţiile în care într-o zi obişnuită numărul solicitărilor pentru eliberarea cărţilor de identitate este de aproximativ 100.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel