Gigi Chiru, atac la Mazăre și USL din cauza unui contract "păgubos"

Gigi Chiru
Gigi Chiru

Președintele PDL Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru, trage un semnal de alarmă în legătură cu contractul încheiat între Compania Națională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi firma olandeză Van Oord. Liderul democrat-liberal spune că înțelegerea este una păguboasă pentru statul român, arătând prin intermediul unei declarații politice elementele din contract pe care le consideră în defavoarea noastră și în favoarea olandezilor.

[caption id="attachment_322642" align="alignleft" width="276"] foto: evz.ro[/caption]

Gigi Chiru acuză CN APM Constanța - instituție aflată în subordinea Ministerului Transporturilor - pentru faptul că actuala înțelegere, parafată la 1 februarie 2013, nu se mai potrivește cu contractul şi caietul de sarcini din 2010.

"Interesul subit al găştii administrative Mazăre – Constantinescu, de trecere a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime în administrarea Primăriei Constanţa, îşi arată dedesubturile. Un contract păgubos pentru statul român, pentru românii plătitori de taxe, arată faptul că Portul Constanţa nu este decât un corn al abundenţei pe care USL-ul, prin reprezentanţii locali, dar şi de la nivel naţional, intenţionează să-l sărăcească. (...) Pe 1 februarie 2013, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA, prin semnătura directorului Decebal Şerban, încheie un contract în valoare de 99,94 milioane de euro cu olandezii Van Oord Dredging and Marine Contractors", spune senatorul.

Alte nereguli sesizate de Gigi Chiru sunt:

- CN APM Constanţa, în calitate de beneficiar, este obligată ca, în eventualitatea rezilierii contractului, să plătească daune olandezilor de la Van Oord;

- prestatorul de servicii nu are nici un fel de obligaţie în cazul în care solicită rezilierea contractului;

- firma olandeză nu este obligată prin contract să asigure calitatea lucrării, deci nu poate fi trasă la răspundere pentru deficienţele de construcţie;

- contractul modificat oferă posibilitatea companiei olandeze să semneze acte adiţionale şi implicit creşterea valorii contractului faţă de oferta iniţială și altele.

Parlamentarul PDL îi adresează o interpelare Ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, în care cere verificarea contractului în cauză, eventual anularea înțelegerii semnate prin încălcarea legii și sesizarea organelor de cercetare penală. Vezi aici întreaga declarație politică a lui Christian Gigi Chiru, intitulată "Conducerea Portului Constanţa îşi bate joc, sub ochii Guvernului, de banii românilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel