Germania își menține trupele în Afganistan

Germania își menține trupele în Afganistan
Germania își menține trupele în Afganistan

Guvernul Germaniei a aprobat un nou proiect de mandat care să permită trupelor germane să rămână în Afganistan.

Cabinetul cancelarului Angela Merkel a aprobat un nou proiect de mandat care să permită trupelor germane să rămână până pe 31 ianuarie 2022, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert. Desfășurarea trupelor germane în străinătate necesită aprobarea parlamentară, care este de obicei acordată anual. Mandatul actual pentru Afganistan expiră la sfârșitul lunii martie.

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a declarat că retragerea trupelor străine din Afganistan ar trebui să fie legată de progresul negocierilor de pace dintre guvernul de la Kabul și talibani. 

Totodată, Seibert a spus că nivelul maxim de 1.300 de soldați germani este neschimbat în noul mandat. El a spus că data de expirare propusă „ia în considerare în mod adecvat situația complexă din Afganistan și, de asemenea, face posibilă flexibilitatea necesară pentru a putea reacționa dacă se schimbă situația volatilă de securitate și amenințare acolo”.

Joe Biden va revizui acordul lui Trump

Președintele Joe Biden revizuiește acordul predecesorului său din 2020 cu talibanii, care include ca termen limită data de 1 mai pentru retragerea finală a trupelor americane. La Washington, apelurile sunt în creștere pentru ca Statele Unite să întârzie ieșirea finală sau să renegocieze acordul pentru a permite prezența unei forțe americane mai mici.

NATO are puțin sub 10.000 de soldați în Afganistan, ajutând la instruirea și consilierea forțelor de securitate afgane. Contingentul Germaniei, de aproape 1.100, este al doilea ca mărime din misiunea Resolute Support după Statele Unite, informează TheEpochTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel