George Simion: Alocarea numărului de parlamentari pentru diaspora, făcută din pix

George Simion
George Simion

Modul de alocare a locurilor de parlamentari pentru diaspora, propus de Guvernul Orban prin Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate, a fost criticat joi de George Simion, copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.).

În viziunea copreședintelui A.U.R., mărirea locurilor de parlamentari care să reprezinte diaspora s-a făcut aleatoriu, pentru a răspunde intereselor de moment ale PNL. „Nu se respectă nici măcar norma de reprezentare actuală de 73.000 de cetățeni la un deputat, nici cea de 168.000 cetățeni la un senator. Nu știe sau nu spune nimeni câți români sunt în străinătate. Deși e clar că sunt minim 900.000 cu domiciliu (CRDS) și în jur de 4 milioane cu reședință. Doar rezumându-ne la cei cu CRDS, ar trebui să fie 12 deputați și 5 senatori, conform normei de reprezentare în vigoare", a explicat George Simion în cadrul unei conferințe de presă.

Simion a denunțat faptul că românii din diaspora nu sunt reprezentați politic și că sunt ignorați de actualele partide parlamentare

„Pe seama lor se face doar un joc de imagine ieftin. O analiză serioasă privind situația acestor români, modul în care pot fi implicați în viața politică a țării și cum le pot fi apărate drepturile, indiferent de țara în care trăiesc, nu s-a făcut la nivelul niciunei autorități publice din România. Actuala clasă politică nu doar că nu ține cont de interesele românilor din diaspora, dar nu ține cont nici de voința populară a celor din țară exprimată prin referendumul privind numărul de parlamentari. Poporul a ales parlament unicameral cu 300 de membrii, iar clasa politică a ignorat total opinia populară", a mai subliniat acesta.

George Simion a solicitat respectarea voinței suverane a poporului exprimată prin referendum și a făcut un apel la toți cei nemulțumiți de prestația actualei clase politice să devină jucători pe scena politică din România: „Încurajăm toți oamenii din afara actualului sistem să se implice în politică și să candideze la alegerile locale și generale".

A.U.R. consideră că implicarea diasporei în viața politică a României și modul în care aceasta trebuie reprezentată în Parlamentul țării trebuie să se facă în urma unei largi consultări publice cu societatea civilă din țară și din comunitățile românești din afara țării, cu toate partidele politice, precum și cu mediul academic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel