George Simion, apel în ”războiul expulzării”: ”Ajutați-mă să câștig bătălia cu Plahotniuc și Dodon”

George Simion, bătut și expulzat din Republica Moldova
George Simion, bătut și expulzat din Republica Moldova

George Simion, liderul unioniștilor, expulzat și interzis 5 ani în Republica Moldova, a făcut un apel în bătălia sa împotriva lui Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon.

George Simion îl acuză pe Vladimir Plahotniuc, conducătorul de facto al Republicii Moldova, de implicare în expulzarea sa. Liderul unioniștilor a făcut un apel în ”războiul expulzării sale” împotriva lui Plahotniuc și Igor Dodon, cerând ajutor financiar pentru a urgenta dosarul interdicției pe care a primit-o. Liderul unioniștilor a făcut anunțul pe pagina personală de Facebook.

Amintim că în octombrie, după finalul marşului Centenarului, lui George Simion i-a fost interzisă în mod abuziv intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Ulterior, după ce i s-a permis intrarea, a fost ridicat de polițiști în civil care l-au informat că e persona non grata, a fost bătut crunt și dus direct la graniță.


În urmă cu doar câteva săptămâni, George Simion povestea incidentul la DC NEWS.

La finalul marşului Centenarului pe care noi l-am organizat de la Alba Iulia la Chişinău am fost ţinuţi trei zile şi două nopţi în vama de la Prut, nu am fost lăsaţi să intrăm. După scandal şi presiuni, şeful vămii a admis să lase participanţii să îşi continue marşul, cu excepţia mea. Mi s-a spus 'nu ai voie să intri în Republica Moldova timp de o lună'. Nu mi s-a explicat această decizie care mi-a fost comunicată doar verbal.

După o lună, am ajuns la Chişinău, am fost lăsat să trec graniţa, am stat o zi iar seara, maşina în care mă aflam a fost trasă pe dreapta de către poliţie, sub pretextul unui control de rutină. Imediat au apărut mai mulţi poliţişti în civil şi mi s-a adus la cunoştinţă că sunt persona non grata. Ofiţerii aceia au fost mai violenţi ca niciodată, m-au şi lovit, au fost mai duşmănoşi decât în perioada Voronin.

Dacă regimul de la Chişinău îşi permite să facă aceasta cu un cetăţean al României, al Uniunii Europene, vă daţi seama unde s-a ajuns. Mi-e frică pentru colegii mei de la Chişinău care reprezintă, spun eu – cu mândrie, cauza românească acolo. Mi-e frică pentru integritatea lor fizică”, povestea la DC News, George Simion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel