George Ciamba, întâlniri bilaterale în SUA

Mihai Ciobanu / 05 apr 2019 / 22:42 Salveaza PDF Comentarii
George Ciamba
Descriere foto: George Ciamba

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a avut, joi, o serie de întrevederi bilaterale cu ambasadorul Uniunii Europene în Statele Unite ale Americii, Stavros Lambrinidis, şi cu secretarul adjunct al Departamentului Energiei, Dan Brouillette, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. 

De asemenea, oficialul român a fost invitat să susţină un discurs în cadrul Transatlantic Strategic Dialogue, eveniment la care au participat înalţi demnitari americani şi europeni. În întrevederea cu ambasadorul Stavros Lambrinidis, ministrul George Ciamba a evidenţiat că preşedinţia română a reuşit să închidă şi să obţină acorduri în aproape 90 de dosare, un record pentru ultimele 10 preşedinţii ale Consiliului UE. La rândul său, ambasadorul Stavros Lambrinidis l-a felicitat pe ministrul român pentru rezultatele foarte bune obţinute până acum de preşedinţia română. 

George Ciamba şi Stavros Lambrinidis au abordat şi importanţa promovării proiectelor strategice ale Uniunii Europene. Demnitarul român a accentuat necesitatea întăririi parteneriatului transatlantic, în toate dimensiunile sale, prin menţinerea unui dialog constant care să ducă la atenuarea diferenţelor de opinie. 

"Tema extinderii rămâne o prioritate"

 


În continuarea discuţiilor, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a transmis că, pentru preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, tema extinderii rămâne o prioritate. "Este o investiţie pe termen lung pentru o Uniune Europeană mai puternică, unită, fundamentată pe valori comune", a evidenţiat ministrul. Subiectul interconectării de tip reţele inteligente, smart grids şi valoarea adăugată a acestora pentru o piaţă europeană de energie cât mai funcţională a fost o altă temă de discuţie abordată de cei doi demnitari din perspectiva colaborării UE-SUA. 

Cele două părţi au dezbătut şi îngrijorările vizând perspectivele de creştere economică în cazul Statelor Unite ale Americii şi Uniunii Europene. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22