Geoană, dezvăluiri despre viitorul ambasador SUA în România

geoană-dc-640x428
geoană-dc-640x428

Fostul ministru de Externe al României, Mircea Geoană, spune că în Senatul SUA urmează să fie audiată propunerea americanilor pentru funcția de ambasador la București, care va fi ocupată de un "diplomat de carieră".

"A fost pur și simplu un blocaj politic la Washington, o coabitare americană, în care Administrația americană era blocată de republicanii din Congres și pur și simplu nu se înțelegeau pe numiri. În condițiile în care lucrurile s-au clarificat, lista lungă de ambasadori care așteaptă să fie audiați de către Senatul american va include și ambasador pentru România. Dean Thompson face o muncă excepțională, toți ambasadorii de carieră au întotdeauna un plus și estimările mele sunt că după două trei încercări de a aduce oameni politici la București cred, și informația mea este că va fi probabil un profesionist, un diplomat de carieră", a spus Geoană în ediția de marți a emisiunii "Jocuri de Putere" de la Realitatea Tv.

Ultimul ambasador american la București, Mark Gitenstein, a părăsit postul la decembrie 2012, fiind succedat pe rând de doi însărcinați cu afaceri. Numele României persistă pe lista celor aproape 50 de state unde SUA nu a trimis încă un ambasador, procesul de numire fiind paralizat de divergențele politoce dintre Administrația Obama și Senatul american. 

Mutare surprinzătoare la Washington: Ungaria, înaintea României în Senatul SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel