EXCLUSIV  Gena ticăloasă a slugărniciei. Şerban Nicolae: Putem să avem şi noi demnitate?

Invitat la interviurile DC News, senatorul Şerban Nicolae a făcut o radiografie dură a clasei politice din România.

Senatorul social-democrat Şerban Nicolae a făcut o radiografie a societăţii şi a clasei politice, criticând în termeni duri pe cei a căror principală preocupare este "să dea bine" la "Înalta Poartă" - oricare ar fi aceasta. 

"Există o minoritate care spune „noi suntem alfa şi omega, noi am inventat apa caldă, noi suntem tatăl şi mama lumii” – lucruri care, unele dintre ele – pot fi luate în discuţie măcar ca analiză. Însă sunt alţii care păstrează o amprentă, o genă absolut ticăloasă a slugărniciei faţă de „Înalta Poartă”.

Problema lor nu este dacă să fie slugarnici cu înalta poartă sau nu, să aibă demnitate. Problema lor este care e adresa. Dacă s-a mutat Înalta Poartă. Că era la Roma, că era la Stambul, că era la Bruxelles, că era la Washington, important era să căutăm Înalta Poartă. Foarte mulţi oameni pe care îi ştiu întregi la minte, cu o anumită personalitate, cu o anumită demnitate, mă surprind cu declaraţii de genul: „aţi văzut ce a spus Comisia Europeană”, „aţi văzut ce a spus Departamentul de Stat” sau „aţi văzut ce a spus Dumnezeu mai ştie cine”, a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae. 

[citeste si]

Putem să avem şi noi demnitate? 

În opinia lui Şerban Nicolae, slugărnicia faţă de "Înalta Poartă" nu face decât să lovească în temelia a ceea ce reprezintă naţiunea, românii şi România, să lovească în demnitatea naţională.

"Putem să avem şi noi identitate? Putem să avem şi noi demnitate? Putem să trăim pe picioarele noastre? Pentru că, totuşi, suntem o ţară care a trecut examenele istoriei rămânând compactă şi uşor de definit şi de identificat. Să te tot raportezi la ce spun străinii, să te tot priveşti prin ochelarii lor ca să vezi dacă te potriveşti.[…]

Cei care spun că românii sunt crema cremei, esenţa umanităţii, cei în legătură direct cu Dumnezeu sunt puţini şi sunt benigni. În schimb cei care caută întotdeauna Înalta Poartă, caută întotdeauna acceptarea stăpânului, caută să fie lanţul lor mai scurt,  să fie ei mai aproape de piciorul stăpânului sunt, din păcate, mult mai eficienţi", consideră senatorul Şerban Nicolae.

DECLARAŢIA LUI ŞERBAN NICOLAE AICI:

URMĂREŞTE ÎNTREAGA EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel