Garda medicilor, într-o situație controversată

Solutii miraculoase pentru boli rare
Solutii miraculoase pentru boli rare

Medicii amenință cu proteste de amploare. Ministerul Sănătății promite bani pentru gărzi. 100.000 de lei ar urma să ajungă la medicii din spitalele de urgență care fac gărzi. Raed Arafat trimite medicii care nu vor să facă gardă afară din spitalele de urgență, subliniind că pericolul este unul mortal pentru pacienți. 

Dacă nu se fac gărzi, spitalul nu funcționează. Raed Arafat subliniază că garda trebuie să aibă continuitate și că pacienții care ajung la urgențe și nu au medic specialist care să-i salveze sunt condamnați la moarte.

Pentru că medicii ar fi urmat să întrerupă gărzile, Ministerul Sănătății a făcut un anunț: 100 de milioane de lei pentru gărzi până la sfârșitul lui 2016, fără a depăși deficitul bugetar. Întrebarea este de unde? De unde vor fi tăiați cei 100 de milioane de lei.

Sănătatea are șapte miliarde de euro, din care jumătate ajung la spitale. Din cei 3,5 miliarde de euro pentru spitale, 70% sunt salarii, restul investiții, consumabile și medicamente. Și întrebarea rămâne: unde se va face un control mai strict al cheltuielilor și ce măsuri de reducere a risipei din sistem se vor aplica? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel