Galaţi: La nivel judeţean au fost amenajate 436 de secţii de votare

La nivelul judeţului Galaţi au fost amenajate 436 de secţii de votare, dintre care 176 în municipiul reşedinţă şi 33 în Tecuci, se arată într-o informare transmisă miercuri de purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Paţilea.

Potrivit sursei citate, au fost tipărite 575.726 de buletine de vot pentru alegerea membrilor Parlamentului European, acelaşi număr de buletine fiind pregătit pentru fiecare dintre cele două întrebări de la referendum. S-au achiziţionat 2.180 de ştampile cu menţiunea 'Votat', 436 de ştampile de control, 534.337 timbre autocolante şi 1.323 de ghiduri pentru birourile electorale ale secţiilor de votare.

Buletinele de vot şi toate celelalte materiale necesare votării (liste electorale, ştampile, timbre autocolante, formulare, procese-verbale etc.) au fost repartizate în saci pentru fiecare secţie, urmând a fi distribuite şi predate preşedinţilor secţiilor de votare din întreg judeţul, sâmbătă. Transportul buletinelor a fost organizat pe opt trasee în municipiul Galaţi şi nouă trasee în celelalte localităţi, toate sub pază militară, structurile Ministerului Afacerilor Interne asigurând securitatea şi ordinea publică pe întreg parcursul procesului electoral.

Aceeaşi informare mai precizează faptul că programul calendaristic al acţiunilor de pregătire a alegerile europarlamentare şi referendum stabilit prin lege a fost respectat întocmai în judeţul Galaţi, organizarea fiind coordonată de prefectul Dorin Otrocol, în calitate de preşedinte al Comisiei tehnice judeţene. Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi Referendumul naţional au loc simultan, pe 26 mai, între orele 7,00 - 21,00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel