Gabriela Zoană: Monica Macovei a început să confunde democraţia cu dictatura

MACOVEI
MACOVEI

Am observat cu toţii de ceva vreme o distanţare a Monicăi Macovei de tot ceea ce înseamnă România şi de tot ceea ce ţine de România, apreciază europarlamentarul PSD Gabriela Zoană.  

"Modalitatea în care acest personaj politic a ales să îşi atace propria ţară în plenul Parlamentului de la Bruxelles sau de la Strasbourg reprezintă pentru colegii din Parlamentul European o premieră absolută din partea unui eurodeputat, deşi noi, românii, ne-am obişnuit cu stilul acesteia. În acest moment însă, Monica Macovei, din disperarea de a ataca guvernul PSD condus de premierul Viorica Dăncilă, a ales o altă tactică, aceea de a jigni partenerii comerciali şi aliaţii din cadrul NATO ai României. Astăzi, Turcia, mâine probabil alte ţări cu care România are o legătură economică puternică", apreciază Gabriela Zoană într-un comunicat de presă. 

"Confuzie între democraţie şi dictatură"

"Confuzia pe care Monica Macovei o face între democraţie şi dictatură este una cât se poate de evidentă şi a numi "dictator" un preşedinte care a fost votat la ultimele alegeri de peste 52% dintre cetăţenii cu drept de vot dintr-o ţară, în urma unor alegeri democratice, denotă o totală lipsă de educaţie civică şi politică, pe lângă lipsa de respect şi lipsa de diplomaţie, lipsuri care nu ar trebui să existe la un asemenea nivel.

În opinia mea, cetăţenii români care au votat pentru a fi reprezentaţi în Parlamentul European de un asemenea personaj politic ar trebui să se gândească de două ori înainte de a acorda votul lor oricui la următoarele alegeri europene. În caz contrar riscăm să intrăm într-un conflict diplomatic cu ţări care ne sunt prietene şi care asigură, aşa cum este cazul Turciei, schimburi comerciale bilaterale anuale de 7 miliarde de dolari. Mai mult, astăzi, "dictatorul" de la Ankara a anunţat, în cadrul întâlnirii avute cu premierul român, că doreşte să depăşim împreună cifra de 10 miliarde de USD anual în schimburi comerciale româno-turce.

Doresc să asigur şi pe această cale reprezentanţii Turciei, oficialii turci de pe lângă statul român şi oamenii de afaceri turci prezenţi în România, că opinia Monicăi Macovei este una care îi aparţine şi care nu este împărtăşită de niciunul dintre europarlamentarii români membri ai Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, grup politic din care fac parte", se mai arată în comunicatul de presă transmis de Gabriela Zoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel