Gabriela Zoană, înlocuitoarea Vioricăi Dăncilă, ALEASĂ vicepreşedinte al Comisiei de agricultură din PE

Parlamentul European. foto: Twitter, European Parliament@Europarl_EN
Parlamentul European. foto: Twitter, European Parliament@Europarl_EN

Gabriela Zoană, europarlamentar PSD care a ocupat locul lăsat vacant de premierul Viorica Dăncilă, a fost aleasă miercuri în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de agricultură din PE.

Eurodeputatul Gabriela Zoană, candidat din partea grupului politic S&D, a fost aleasă în funcţie cu 23 de voturi pentru şi 10 împotrivă, impunându-se în faţa contracandidatului său, eurodeputatul Marco Zullo, candidat din partea grupului EFDD şi reprezentant al Partidului 5 Stelle din Italia.

Conform aceleiaşi surse, Gabriela Zoană s-a declarat onorată de încrederea primită, angajându-se să se implice activ în susţinerea politicilor şi elaborarea soluţiilor care să îmbunătăţească funcţionarea sectorului agricol la nivelul Uniunii Europene.

Prima declarație din noua funcție

"În prezent suntem martorii unor schimbări în sectorul agricol cauzate de factori macroeconomici şi tensiuni geopolitice care nu doar că elimină predictibilitatea sectorului, dar creşte gradul de incertitudine a pieţei. Fluctuaţia preţurilor la produsele agricole, necesitatea dezvoltării unor instrumente de sprijin al producătorilor mici şi mijlocii şi, sigur, menţinerea competitivităţii Uniunii Europene printr-un sector agricol performant sunt câteva dintre priorităţile mele pentru următoarea perioadă", a declarat europarlamentarul social-democrat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel