Furtună. Tudose rămâne în Timiș. Dialog cu Robu: Nu are rost

Premierul Mihai Tudose a declarat că îşi va continua şi marţi deplasarea de lucru în Timiş, judeţ sever afectat de furtuna de duminică din vestul ţării.

Premierul a adăugat că va pleca din zonă când autorităţile locale vor finaliza dosarele de evaluare a pagubelor care vor sta la baza întocmirii hotărârilor de guvern prin care se va acorda prima tranşă de ajutoare. 

"Mâine mai avem... dar eu le-am spus foarte clar că nu plec de aici decât cu dosarele pentru proiectele de hotărâre de guvern emise de către autorităţile locale pentru prima tranşă de ajutor de calamitate. (...) Începem cu părţile de utilitate publică", a declarat Mihai Tudose luni, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV. 

Întrebat dacă a discutat cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pe tema panoului de la intrarea în oraş dinspre Lugoj care a căzut peste o maşină al cărei şofer şi-a pierdut viaţa, premierul a spus: "Nu i-am solicitat decât ca până mâine să facă inventarul pagubelor, în special la obiectivele de utilitate publică, şcolile, grădiniţele, dispensarele, ce mai e nevoie". 

"În rest, alt dialog cu domnia sa, iertaţi-mă, dar nu cred că-şi are rostul. Apropo de declaraţia mea sau şi a domniei sale, reacţia mea ca o replică la o acuză de-a lui că autorităţile centrale nu ştiu ce fac. Domne', nu vrei să te ocupi de curtea ta sau măcar hai să vorbim despre vinovăţii după ce terminăm cu ce avem acum. (...) Păi dacă tot ai o ocupaţie, ocupă-te şi explică-ne de ce a căzut chestia aia, care clar e prost făcută şi e făcută cu autorizaţie de la primărie, din oraş. Asta a fost discuţia şi replica mea. El avea o altă preocupare, în loc să se ocupe de ce e în oraş. Eu sunt în Timişoara acum şi credeţi-mă că e dezastru încă", a afirmat Tudose. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel