Funeriu: Legea Educaţiei blochează accesul plagiatorilor la posturi universitare

Daniel-Funeriu3
Daniel-Funeriu3

Consilierul prezidenţial pentru Educaţie, Daniel Funeriu a declarat, referitor la anunţul premierului Victor Ponta privind modificarea Legii Educaţiei pentru a putea promova cadre universitare noi, că această lege blochează în fapt accesul în posturi universitare pentru "plagiatori".

[caption id="attachment_234016" align="alignleft" width="310"] foto: antena3.ro[/caption]

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la ieşirea de la discuţiile cu reprezentanţii UMF din Târgu Mureş, că Legea Educaţiei ar putea fi schimbată până la sfârşitul anului, întrucât are "prevederi aberante", "care împiedică promovarea unor noi cadre didactice".

"Îl informez pe Victor Ponta că Legea Educaţiei permite promovarea cadrelor didactice de calitate, după proceduri transprente. Legea educaţiei blochează accesul plagiatorior, impostorilor şi celor care-şi falsifică CV-ul la posturi universitare, ceea ce îi deranjează pe Ponta şi pe prietenii săi. Lui Ponta şi colegilor de la USL le convine revenirea la legi care permit fraudatorilor şi impostorilor să promoveze. Simplul fapt că Victor Ponta a ajuns conferenţiar pe vechea lege ne arată că aceasta era greşită", afirmă, într-o declaraţie, citată de Mediafax.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, în mandatul căruia a fost adoptată şi pusă în aplicare actuala lege.

Potrivit lui Funeriu, prim-ministrul "ar trebui să informeze publicul despre faptul că sute de cercetători români de top au refuzat să vină la Bucureşti la reuniunea bianuală a diasporei ştiinţifice, în semn de protest faţă de plagiatul lui Ponta.

Consilierul prezidenţial subliniază că plagiatul lui Ponta "afectează grav credibilitatea cercetării din România".

"Mă mir că mai sunt universităţi care îl lasă să le treacă pragul. După verdictul de plagiator al Universităţii din Bucureşti orice universitate care îl acceptă în campusul ei este părtaşă la fraudă. E ca şi cum o bancă l-ar primi cu braţele deschise pe un hoţ", a mai afirmat Funeriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel