EXCLUSIV  Funcție pentru Cîțu în Guvernul Ciucă. S-a stabilit și cine va fi ministru al Transporturilor. PSD, rol cheie în Executiv - surse DC News

Guvernul României
Guvernul României

Biroul Politic Naţional al PNL a decis, joi, să-l propună pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim-ministru la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Conform surselor DC News, vom avea un Guvern PNL - UDMR, sprijinit de PSD. Acum se poartă discuții pe portofoliile care au fost la USR pentru a se decide cum vor fi distribuite. PSD ”intră” la guvernare, dar prin specialiști, nu prin membri de partid. Florin Cîțu va fi vicepremier.

Iulian Dumitrescu va fi ministrul Transporturilor. Cel care a deschis azi noapte discuția intrării PSD la guvernare și practic susținerea Guvernului PNL - UDMR a fost Ionel Arsene (PSD), președintele CJ Neamț, care a vorbit despre ”o catastrofă umanitară”, informează sursele DC News. 

Consultări la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis are joi, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de premier, după ce Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de faptul că, în urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş şi, în consecinţă, în temeiul prevederilor art. 85 alin 1 şi ale art. 103 alin 1 din Constituţia României, a convocat consultări cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de prim-ministru, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Conform programului anunţat, consultările vor începe la ora 11,00, cu Partidul Naţional Liberal. La ora 11,30 sunt aşteptaţi reprezentanţii Partidului Social Democrat şi la ora 12,00, reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiare din România. De la ora 12,30 vor fi consultări cu Uniunea Salvaţi România, la ora 13,00, cu Alianţa pentru Unirea Românilor, iar runda de consultări se va încheia la ora 13,30 cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

Pe 11 octombrie, după ce Cabinetul Cîţu a picat prin moţiune de cenzură, şeful statului l-a desemnat candidat la funcţia de premier pe Dacian Cioloş, în urma consultărilor cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament. Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului, cu 88 de voturi "pentru" şi 184 "împotrivă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel