Fukushima: Prin ce chinuri trec oamenii străzii care au curățat centrala

Presa din Rusia scrie că autorităţile japoneze au folosit oameni ai străzii pentru a curăța centrala nucleară de la Fukushima, în urma accidentului din martie 2011. Aceștia se plâng însă că au lucrat fără protecția adecvată, iar după ce și-au făcut treaba au fost abandonați, fără să le fie acordate drepturile promise.

Un corespondent al televiziunii Russia Today a discutat cu mai mulți dintre oamenii străzii folosiți pentru curăţarea centralei după dezastrul nuclear provocat de tsunamiul din primăvara anului 2011.

„Nu am primit niciun fel de protecţie, nici asigurări de sănătate şi nici nu ne-a fost măsurat nivelul de radiaţi la care am fost expuşi“, a spus unul dintre aceştia, care a vorbit sub protecția anonimatului.

„Am fost trataţi ca nişte nimicuri. Ne-au promis multe lucruri şi apoi s-au debarasat de noi, după ce am fost expuşi la un nivel mare de radiaţii“, a mai spus japonezul, citat de adevarul.ro.

Racolați de Yakuza și neplătiți

Sunt și muncitori care au făcut voluntariat, însă cei mai mulți dintre ei au acceptat riscurile aceste misiuni, dat fiind că nu aveau cum să se întreţină. Mulţi dintre ei nu au fost avertizaţi de la început despre riscurile radiaţilor. Nemulţumirea cea mai mare a oamenilor străzii este faptul că nu şi-au primit decât o treime din banii promişi de autorităţi, în timp ce alţii nu au primit niciun ban.

Investigaţia celor de la Russia Today a scos la iveală faptul că aceşti oameni ai străzii aduşi să cureţe centrala au fost racolaţi de mafia japoneză numită Yakuza, dar şi de alte grupări de crimă organizată din Japonia. Numărul total al celor care au ajutat la curăţarea centralei nucleare de la Fukushima este necunoscut, dar estimările presei internaţionale vehiculează un număr de aproximativ 250.000 de oameni.

Experții susțin că pot trece 40 de ani până la eliminarea tuturor consecinţelor accidentului de la Fukushima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel