Friptură de miel - rețeta pe care trebuie să o încerci neapărat de Paște

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol cum se face friptura de miel.

Dacă vrei să faci o friptură de miel suculentă și aromată, perfectă pentru masa de Paște, încearcă această rețetă specială.

Ingrediente:

1 bucată de carne de miel (umăr, spate sau pulpă)

4 căței de usturoi, zdrobiți

2 linguri de ulei de măsline

2 linguri de miere

2 linguri de oțet balsamic

1 linguriță de rozmarin uscat

1 linguriță de cimbru uscat

sare și piper proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Pregătirea marinadei:

Într-un bol mic, amestecă usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, mierea, oțetul balsamic, rozmarinul și cimbrul. Asezonează cu sare și piper după gust. Pune bucata de miel într-o tavă sau într-un recipient adânc rezistent la căldură.Toarnă marinada peste miel, asigurându-te că este bine acoperită. Masează ușor carnea pentru a ajuta la absorbția aromelor. Acoperă tava cu folie de plastic și lasă mielul să se marineze în frigider timp de cel puțin 2 ore sau, ideal, peste noapte.

Gătirea fripturii:

Încălzește cuptorul la 180°C. Scoate mielul din marinadă și păstrează marinada pentru mai târziu. Așează bucata de miel într-o tavă de copt și stropește-o cu puțin ulei de măsline. Pune tava în cuptor și coace mielul timp de aproximativ 1 oră și jumătate sau până când este frumos rumenit. Poți verifica starea fripturii folosind un termometru de carne, care ar trebui să indice o temperatură internă de aproximativ 65°C pentru o friptură medie.

În ultimele 15-20 de minute de coacere, folosește marinada turnând-o peste carne. După ce friptura este gata, scoate-o din cuptor și lasă-o să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o felia, scrie Chat GPT. Servește friptura de miel cu garnituri la alegere, cum ar fi cartofi prăjiți, legume la grătar sau o salată proaspătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel