Franţa. O nouă audiere, în decembrie, în urma plângerii depuse de fani ai cântăreţului Michael Jackson

O nouă audiere va avea loc pe 5 decembrie în dosarul privind plângerea depusă în instanţă de trei asociaţii franceze alcătuite din fani ai cântăreţului Michael Jackson împotriva martorilor care apar în documentarul 'Leaving Neverland' pentru 'atingere adusă memoriei unei persoane decedate', informează AFP.

Decizia era aşteptată vineri, însă Tribunalul din Orleans a decis să convoace o nouă audiere pe 5 decembrie în acest dosar, întrucât unul dintre cei doi martori vizaţi de acea plângere nu a primit citaţia aferentă, a dezvăluit o sursă judiciară. Doi americani, Wade Robson şi James Safechuck, au afirmat într-un documentar difuzat de numeroase posturi TV din lumea întreagă că au fost victimele unor abuzuri sexuale repetate din partea starului american în perioada în care ei erau minori.

Aceste fapte s-ar fi produs într-o proprietate pe care megastarul o deţinea în apropiere de Los Angeles. Într-un alt proces, aceleaşi acuzaţii au fost dezminţite chiar de Michael Jackson, care nu a fost niciodată condamnat pentru astfel de fapte. Tribunalul francez a audiat pe 4 iulie argumentele reclamanţilor, în absenţa celor două persoane vizate.

Cele trei asociaţii - Michael Jackson Community, MJ Street şi On the line -, care sunt active inclusiv în regiunea Orleans, solicită fiecare despăgubiri simbolice de 1 euro. Acuzaţiile de pedofilie au reapărut la aproape un deceniu după moartea starului pop american, decedat în urma unei supradoze. Ele au determinat mai multe posturi de radio din Canada, Australia şi Noua Zeelandă să nu mai difuzeze cântecele lui Michael Jackson. Evocând un 'veritabil linşaj', Emmanuel Ludot, avocatul asociaţiilor franceze, consideră că cei doi bărbaţi americani 'au adus o atingere gravă memoriei unei persoane decedate', potrivit textului acelei plângeri judiciare.

'Imaginea defunctului a fost afectată, la fel ca întreaga comunitate a fanilor lui Michael Jackson', a afirmat în timpul audierii avocatul Ludot, care doreşte obţinerea unei 'condamnări de principiu'. Aceleaşi asociaţii au obţinut deja în 2014, la Orleans, o condamnare vizând plata unor despăgubiri simbolice de 1 euro pentru 'un prejudiciu de afecţiune' cauzat de medicul Conrad Murray, condamnat la patru ani de închisoare în Statele Unite pentru că i-a administrat megastarului un anestezic puternic într-o doză ce i-a provocat acestuia o criză cardiacă fatală, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel