Franţa. Mezzosoprana din public, Adele Charvet, a înlocuit un solist care nu mai putea să cânte

Interpreta lirică franceză Adele Charvet asista în calitate de spectatoare la o reprezentaţie a oratoriului 'Messiah', de Haendel, marţi seară, la Paris. Atunci când a aflat că unul dintre solişti nu mai poate cânta, ea l-a înlocuit imediat, astfel încât show-ul să poată continua, informează AFP.

Mezzosoprana franceză venise să asculte un concert de muzică barocă, dirijat de unul dintre prietenii ei, tânărul Valentin Tournet, în vârstă de 23 de ani. Celebrul oratoriu creat de Haendel a început în mod normal, însă totul s-a schimbat în timpul pauzei: unul dintre interpreţi, cântăreţul sud-coreean David DQ Lee, nu mai putea să continue show-ul.

'Credeam că voi petrece o seară liniştită pe scaunul meu, alături de public. În timpul pauzei, am întâlnit-o pe coordonatoarea de sală, care mi-a spus că un contratenor nu mai putea să cânte nicio notă şi mi-a spus să merg în culise, pentru că va trebui cel mai probabil să cânt în locul lui', a relatat Adele Charvet pentru AFP.

'Am fost puţin cuprinsă de panică, pentru că nu am cântat şi nu am studiat niciodată această operă, dar a trebuit să merg repede în culise. Am luat un program pentru a vedea ce mai rămăsese de cântat pentru vocea de alto şi m-am dus în loja lui Valentin, care m-a ajutat să descifrez partitura', alături de violoncelista Natalia Timofeeva şi de tenorul David Webb, a continuat artista. Deşi vocea mezzosopranei Adelei Charvet i-a permis să interpreteze acele pasaje într-un registru apropiat de al ei, artista a trebuit să se lanseze în acel spectacol fără niciun fel de încălzire vocală şi având la dispoziţie foarte puţin timp pentru a studia partitura.

'Am lungit pauza cu un sfert de oră, pentru ca eu să am timp să nu comit vreo eroare şi apoi am început. N-am avut timp să mă gândesc la altceva, am urcat pe scenă, în jeans, iar totul s-a petrecut mai bine decât mi-am imaginat... Toţi spectatorii ne-au încurajat foarte mult şi au fost mulţumiţi', a subliniat artista. Concertul va fi difuzat de postul France Musique în data de 5 noiembrie, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel