France24 critică dur atitudinea guvernanților față de presa din România

Includerea presei între ameninţările la adresa securităţii României, în noua Strategie de Apărare semnată recent de preşedintele român, Traian Băsescu, a fost criticată dur de postul francez de televiziune France24, într-un reportaj difuzat marți seară.

În materialul intitulat „Guvernul român intră în luptă cu presa” se spune că atunci „când citesc ziarele, autorităţile din România vor să vadă ştiri bune". „Acesta este motivul din spatele noii strategii naţionale a preşedintelui Băsescu. Jurnaliştii care critică instituţiile publice sunt văzuţi ca o ameninţare la adresa securităţii naţionale", comentează postul francez de televiziune.

Conform France24, jurnaliştii români sunt cunoscuţi pentru că spun ceea ce cred și în ultima perioadă denunță modul în care Guvernul administrează criza economică, pe fondul creşterii nemulţumirii populare faţă de măsurile adoptate de autorităţi. „În loc să lupte împotriva corupţiei, preşedintele român a ales un inamic mai vulnerabil, iar pentru mulţi împiedicarea libertăţii de exprimare reînvie amintiri negre legate de cenzura din perioada comunistă", se arată în reportajul dat publicității marți seară.

În Strategia de Apărare discutată luna trecută în CSAT, campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt prezentate drept vulnerabilităţi ale României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel