France 24, elogii la adresa lui David Popovici. Francezii îi prezic o "carieră neobişnuită"

David Popovici este, fără îndoială, noul star al nataţiei mondiale. 

France 24 publică un articol despre "noul fenomen al nataţiei mondiale", David Popovici, "tânărul minune român", căruia îi prezice o "carieră neobişnuită".

Campion la 100 m liber, apoi la 200 m, David Popovici, în vârstă de17 ani, marchează campionatele europene de nataţie cu talentul lui, remarcă site-ul francez de ştiri.

"Impresionate de peformanţele sale olimpice, mai multe universităţi americane i-au propus să vină să se antreneze acolo. Dar, spre deosebire de alt sportiv minune, francezul Léon Marchand, plecat să se antreneze în Arizona, el preferă să rămână în România, alături de antrenorul lui dintotdeauna, Adrian Rădulescu", mai scrie France 24.

La rândul său, antrenorul Adrian Rădulescu îşi aminteşte într-un interviu pentru L'equipe primii ani de înot ai lui David Popovici.

"Nu era uşor de antrenat, dar avea ceva special: spiritul de competiţie, pe lângă inteligenţă şi talent. Când voia, înota incredibil de repede pentru puţinul antrenament pe care îl făcea".

"A fost cu adevărat o provocare să reuşeşti să activezi acest spirit de competiţie pentru ca el să accepte să muncească", a mai spus antrenorul lui David pentru L'equipe, conform Rador.

David Popovici a prezis în urmă cu un an performanţa de la Roma

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul European de Seniori de la Roma, cu un timp care l-a băgat direct în top. 

Înotătorul român a parcurs cele 4 lungimi de bazin în 1:42:97, performanţă care l-a dus în top 3 all-time la această probă. Nimic neobişnuit până aici, mai ales că David Popovici s-a obişnuit să doboare recorduri europene şi mondiale. 

Dar în urmă cu un an, românul a prezis că va reuşi să intre în acest top.

"E prea gol clubul 1:42. Poate voi intra curând”, a scris Popovici pe Instagram acum un an, mesajul său adunând 1.190 de like-uri.

"Un om de cuvânt”, a scris Kyle Sockwell pe Twitter, fost înotător și actual analist, publicând mesajul lui Popovici.

Iată top 3 al timpilor istorici la proba de 200 m liber: 

1:42,00 - Paul Biedermann (Ger) - 28 iulie 2009 - Roma

1:42.96 - Michael Phelps (SUA) - 12 August 2008 - Beijing

1:42.97 - David Popovici - 15 august 2022 - Roma

David Popovici, după spectacolul de la Roma: Sunt unul dintre rechini acum!

Înotătorul David Popovici (17 ani), campionul mondial en titre al distanţei, s-a impus în stil de mare campion, cu timpul de 1 min 42 sec 97/100, nou record mondial şi european de juniori, precum şi al competiţiei. 

„Este fix ce voiam, să cobor sub 1:43.00. Pot să spun că sunt unul dintre rechini acum”, a fost prima reacție a lui David Popovici.

David Popovici este singur pe planeta lui, au scris jurnaliştii de la cotidianul L'Equipe.

„Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1'4297, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 263) şi a austriacului Felix Auboeck (la 292). Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1'42"00)", au scris jurnaliştii.

Federaţia Europeană de Nataţie a scris că David Popovici a „comis-o” din nou şi a reuşit un nou record al competiţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel