Fotografia din Fâșia Gaza care te va cutremura. Este imaginea anului, dar nu este una de sărbătorit

Yasser Qudih / Anadolu/ foto ilustrativ din Fâșia Gaza
Yasser Qudih / Anadolu/ foto ilustrativ din Fâșia Gaza

Fotograful Reuters Mohammed Salem a câștigat premiul World Press Photo of the Year 2024, respectiv a făcut cea mai bună fotografie de presă din lume. 

Imaginea ilustrează o femeie palestiniană ce strânge în brațe cadavrul unui copil. Este nepoata ei, de doar 5 ani, ucisă în răspunsul israelian asupra Fâșiei Gaza. 

Fotografia a fost realizată în 17 octombrie 2023 la spitalul Nasser din Khan Younis din sudul Gazei, unde familiile căutau rude ucise în timpul bombardamentelor israeliene asupra enclavei palestiniene. 

Imaginea câștigătoare a lui Salem o înfățișează pe Inas Abu Maamar, 36 de ani, plângând în timp ce ține corpul îmbrăcat în cearșaf al lui Saly la morga spitalului.

REUTERS/Mohammed Salem

Mohammed Salem a spus că aceasta ”nu este o fotografie de sărbătorit”. El devenise tată cu doar câteva zile înainte de realizarea acestei fotografii. 

”Am simțit că imaginea rezumă sensul mai larg a ceea ce se întâmplă în Fâșia Gaza”, a spus Salem când fotografia a fost publicată pentru prima dată în noiembrie. ”Oamenii erau confuzi, alergau dintr-un loc în altul, pentru a cunoaște soarta celor dragi, iar această femeie mi-a atras atenția în timp ce ținea corpul fetiței și refuza să-i dea drumul” a spus fotograful. 

Fotografia a fost aleasă din 61.062 de fotografii realizate de 3.851 de fotografi din 130 de țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel