EXCLUSIV  FONDURI EUROPENE, șansă ISTORICĂ pentru România. Corina Crețu, misiune pentru guvern

Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, este relativ sceptică în ceea ce privește faptul că România ar putea absorbi cinci miliarde de euro bani europeni până la finalul anului 2017.

"Am fost în Parlamentul României pentru a vorbit despre Carta Albă lansată de președintele Juncker legată de cele cinci posibile viitoare scenarii ale viitorului european. Apoi am avut o întâlnire foarte bună cu studenții de la Facultatea de Științe Politice. (...) Am vorbit cu Sorin Grindeanu, Rovana Plumb, Sevil Shhaideh, iar acum am venit de la întâlnirea cu ministrul Sănătății", a spus Corina Crețu într-un interviu în exclusivitate la DC News Live.

Întrebată dacă 'i-a certat' pe miniștri, Corina Crețu a zis: "Nu sunt un comisar sovietic. Sunt comisar european. Rolul meu este să ajut toate statele membre. În ceea privește fondurile europene, aș fi avut motive să fiu puțin mai directă, dar cred că acum, având un guvern legitim care și-a construit toată campania electorală și discursul pe lipsa fondurilor europene, nefolosirea acestei șanse istorice privind fondurile europene...

Cred că înțeleg cât de importante sunt aceste fonduri pentru a ne dezvolta, pentru a ne moderniza societatea. Am avut o discuție foarte deschisă și vreau să spun că mi se pare că este un guvern determinat și ambițios. Țintele noastre sunt foarte ambițioase. Le-am urat succes pentru că este foarte greu, la jumătatea perioadei de programare, când ai 0% absorbție pentru 23 de miliarde de euro, dânșii (n.r - miniștrii) și-au propus cinci miliarde până la finalul anului, ceea ce mi se pare foarte greu, dar noi îi ajutăm pe cât putem".

[citeste si]

Răspunsul integral după minutul 3:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel