Fond ajutoare premier, presedinte, șefii Parlamentului. Legea, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 50/2017.

Legea pentru aprobarea OUG 50/2017 pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă 1/2017 prevede că pentru acordarea de ajutoare, recompense, contribuţii la acţiuni umanitare şi burse se constituie fondul preşedintelui României, fondul preşedintelui Senatului, fondul preşedintelui Camerei Deputaţilor, fondul prim-ministrului, care se aprobă anual prin buget, în limita sumei maxime de 500 mii lei. 

Aceeaşi lege mai prevede că ministrului pentru Fonduri Europene i se deleagă calitatea de reprezentant şi de ordonator principal de credite pentru activităţile aferente domeniului pentru care a fost învestit, cu excepţia reprezentării în instanţă a MDRAPFE. Totodată, ministrul delegat pentru Fonduri Europene emite ordine şi instrucţiuni în domeniul în care a fost învestit şi reprezintă ministerul în raporturile cu celelalte ministere, cu alte autorităţi publice şi instituţii publice interne şi internaţionale, pe domeniul în care a fost învestit. 

Conform aceluiaşi act normativ, cheltuielile necesare desfăşurării activităţii viceprim-ministrului fără portofoliu şi a cabinetului acestuia se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului (SGG). 

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis a semnat şi decretul pentru promulgarea legii privind aprobarea OUG 6/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investiţiilor finanţate din fonduri publice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy