Fiul lui Muammar Gaddafi, răpit. Ce vor răpitorii în schimbul lui

Unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi, conducătorul de facto al Libiei între 1969 și 2011, a fost răpit vineri, în Liban, de un grup înarmat, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, citată de AFP. La câteva ore după anunțul răpirii, o sursă din cadrul serviciilor de securitate a informat că fiul fostului lider Muammar Gaddafi a fost recuperat de poliția libaneză.

"Hannibal Gaddafi, care se află în Liban, a fost răpit vineri de un grup înarmat", a declarat această sursă fără să ofere alte detalii legate de autori sau circumstanțele răpirii, relatează Agerpres.

A fost lansată o anchetă, a adăugat această sursă.

Hannibal a apărut vineri seară într-o înregistrare video difuzată de canalul libanez particular Al Jadid, în care afirma că "se simte bine". Proveniența și data înregistrării nu au fost precizate.

În această înregistrare, Hannibal Gaddafi lansează un apel "tuturor celor care dețin probe legate de dosarul lui Musa al-Sadr să le prezinte fără întârziere", făcând referire la filosoful și liderul religios șiit libanez care a dispărut în Libia în 1978. Ulterior, comunitatea șiită libaneză l-a acuzat constant de dispariția acestuia pe fostul lider libian Muammar Gaddafi.

Agenția națională de informații ANI a afirmat, la rândul său, că răpitorii cer "informații despre Musa al-Sadr", adăugând că Hannibal a fost răpit în regiunea Bekaa, în estul Libanului, unul dintre bastioanele Hezbollahului șiit libanez.

Hannibal Gaddafi, recuperat de poliția libaneză

La câteva ore după anunțul răpirii, o sursă din cadrul serviciilor de securitate a informat că fiul fostului lider Muammar Gaddafi a fost recuperat de poliția libaneză și urmează a fi supus unui interogatoriu.

O altă sursă din cadrul serviciilor de securitate a făcut cunoscut că Hannibal a fost "răpit de un grup înarmat în regiunea Bekaa (est) în timp ce se întorcea din Siria, înainte de a fi eliberat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în aceeași regiune".

Născut în 1975, Hannibal, care în cursul dictaturii tatălui său a avut o serie de probleme cu justiția europeană, este căsătorit cu o libaneză.

După răsturnarea de la putere a colonelului Gaddafi în 2011, unii dintre fii acestuia, ca Hannibal, Muhammad, fiica sa Aisha și soția lui, Safia, s-au refugiat inițial în Algeria, reamintește AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel