Firea spune care sunt piedicile din calea investițiilor

Gabriela Firea a participat la Congresul european al geodezilor şi inginerilor de cadastru. Primarul general susţine că "nu mai putem vorbi, în anul 2017, de planificare și dezvoltare teritorială sau, în cazul nostru, de regenerare urbană fără un sistem de cadastru cu acoperire completă a teritoriului național, organizat eficient".

"Am participat la Congresul european al geodezilor si inginerilor de cadastru. Le-am transmis respectul pentru activitatea lor titanica, in domeniul regimului juridic al proprietatii.

Este o realitate: cele mai importante piedici în calea investițiilor, mai ales a celor dezvoltate în zone urbane, sunt legate de regimul juridic al terenurilor, de modul de întocmire a documentațiilor cadastrale și de sistemul actual de înscriere a proprietăților, la cerere, care generează probleme tehnice atât investitorilor cât și autorităților.

Nu mai putem vorbi, în anul 2017, de planificare și dezvoltare teritorială sau, în cazul nostru, de regenerare urbană fără un sistem de cadastru cu acoperire completă a teritoriului național, organizat eficient.

Dezvoltarea Bucureștiului și a întregii zone metropolitane va fi direct influențată de accelerarea modernizării sistemului de cadastru și carte funciară. Durata de pregătire și aprobare a investițiilor, publice sau private, va fi redusă, fie că e vorba de dezvoltări rezidențiale, comerciale, logistice, sau industriale. Acest lucru va ajuta deopotrivă dezvoltarea proiectelor publice de modernizare a infrastructurii și atragerea mai rapida a fondurilor europene.

Lipsa cadastrului pe întreg teritoriul național este o frână în dezvoltarea economică a țării. Am convingerea că această conferință, care aduce laolaltă cei mai buni specialiști în domeniu și reprezentanții autorităților publice locale și centrale, va constitui un creuzet în care vor intra idei valoroase și din care vor ieși, la final, soluții constructive, care să contribuie decisiv la progrese în acest domeniu. Doresc succes tuturor participanților!", este mesajul transmis de Gabriela Firea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel