FIDESZ, partidul lui Viktor Orban, câştigă alegerile din Ungaria

Viktor Orban și-a asigurat un nou mandat de premier în urma alegerilor legislative de duminică din Ungaria. 

Partidul conservator Fidesz al premierului ungar Viktor Orban, acuzat constant de derive antidemocratice în ultimii 4 ani, de când se află la putere, a câștigat detașat alegerile legislative desfășurate duminică în Ungaria, obținând 44,61% (rezultate oficiale parțiale după centralizarea a 93,12% din buletinele de vot, potrivit AFP). Cu acest scor, Fidesz se plasează lejer în frunte, după scrutinul de duminică, însă nu reușește să își conserve și super-majoritatea de două treimi în Parlament pe care o obținuse la precedentele alegeri, din 2010 - când a avut 52,7% din voturi și două treimi din deputați.

"Pe baza diferenţelor /între partide/, am putea spune acum sigur că pentru prima dată de la schimbarea regimului, un guvern de centru-dreapta va guverna două mandate succesive", a declarat parlamentarul Fidesz Gergely Gulyas pentru televiziunea publică, informează agenţia Reuters.

"Noi nu vedem încă amploarea exactă a victoriei noastre în alegeri, dar este clar că alianţa Fidesz - Creştin-Democraţi va avea mai mult de 100 de locuri în viitorul parlament redus la 199 de membri /numeric la jumătate n.r./", a adăugat el.

Alianța formată de stânga și de liberali, ocupă locul al doilea în preferințele alegătorilor, după alegerile de duminică, obținând 25,73% din voturi. În urma cu 4 ani, socialiștii candidaseră singuri, ei obținând atunci 19,30% din voturi.

Jobbik, partidul de extremă dreapta se clasează pe locul al treilea la alegeri, cu un scor de 20,66% și un avans față de 2010, când intrase în Parlament cu 17%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel