EXCLUSIV  Federaţia Poliţiştilor cere primarilor O DEMISIE ÎN ALB. Christian Ciocan: Nu sunt superzei. Ne vom implica permanent

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor din România, a anunţat că primarii abia aleşi ar trebui să îşi depună demisia în alb imediat după ce vor fi investiţi în funcţie. 

"Federaţia nu face politică, prin urmare vorbim ca cetăţeni, pentru că asta suntem în primul rând şi reprezentăm cetăţenii. Ca atare, am constatat ce s-a întâmplat, am văzut bucuria nedisimulată a tuturor candidaţilor care spun că au ieşit învingători, numai că nu înţelegem ce au câştigat, pentru că e vorba de poporului român. Eşti la primărie să slujeşti oamenii! 

Astfel, Federaţia spune următoarele: Vrem auditare pe fiecare primărie în parte, nimeni să nu vină fără să cunoască oamenii care plătesc bugetul de stat, ce s-a întâmplat înainte şi cum au fost cheltuiţi banii. Doi, vrem proiecte şi programe coerente asumate de primar în calitate de ordonator de credite pe banul public, pe zile, luni şi ani. Nu aşteptăm să se termine mandatul şi să auzim din nou acuze. Federaţia se va implica permanent, în toate localităţile din România, inclusiv prin legea 544, pentru ca oamenii să fie informaţi 24/24 cum se cheltuiesc oamenii. Federaţia, prin membrii săi, va participa la şedinţele de Consiliu Local, pentru ca oamenii să înţeleagă că aceste şedinţe sunt deschise. Mai mult decât atât, cerem fiecărui primar să nu vină la primărie înainte de a prezenta demisia de onoare scrisă şi nedatată, demisie care să fie afişată la avizierul primăriei. Atunci când se constată în mod obiectiv că angajamentele luate nu au fost îndeplinite, primarul să ia acea demisie şi să o dateze. Primarul nu este un superzeu care se bucură pentru că a învins. Ce a învins? Necazurile sociale, pauperizarea societăţii, pe astea să se bucure că le-a învins. Am constatat că în toată această cavalcadă a candidaturilor şi şampaniilor desfăcute nu au fost menţionaţi cetăţenii. 

Noi, Federaţia, le mulţumim cetăţenilor cum nu au făcut-o primarii. Le mulţumim că au înţeles ca şi în perioadă de pandemie au mers să îşi exercite spiritul civic. Dar nu pentru asta le mulţumim, asta e opţiunea tuturor. Le mulţumim pentru că au înţeles să respecte legea în condiţii extrem de grele. Le mulţumim şi colegilor noştri din MAI, cărora nimeni în afară de ministru şi secretarul de stat nu le-a mulţumit. Ei încă sunt în dispozitive şi vor ieşi abia marţi.", a declarat Christian Ciocan în exclusivitate pentru DC NEWS.  

Marcel Vela, câştig pentru MAI. "De 30 de ani vrem asta"

"În al treilea rând, în acord cu toate declaraţiile politicului, care au remarcat buna organizare a alegerilor, spunem aşa. Ministrul Vela a câştigat respectul oamenilor şi a impus respect tuturor politicienilor. Este marele câştig pe care un demnitar îl aduce structurii pe care o conduce. Nu spunem asta din punct de vedere politic, ci remarcăm aportul de capital pe care ministrul Vela l-a adus vizavi de MAI. Încrederea populaţiei în noi se consolidează, lucru pe care ni-l dorim de 30 de ani!", a conchis Christian Ciocan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel