LIVE  Fake news şi dezinformarea din mediul online. Provocări pentru profesia de jurnalist. Video LIVE

Fake news
Fake news

Vineri, 10 mai, are loc workshopul-pilot ”Fake news și dezinformarea din mediul online. Provocări pentru profesia de jurnalist”, la Hotel Ramada Majestic din Bucureşti. 

Cursul răspunde îngrijorării crescute cu privire la proliferarea fake news și a dezinformării din mediul online şi încearcă să răspundă întrebărilor generate de noua dezordine informaţională. Aceasta este determinată, în principal, de malformaţiile pe care le suferă ecosistemul informaţional ca urmare a posibilităţilor nelimitate oferite de tehnologiile digitale. DC News transmite live video dezbaterea, pe contul de YouTube, precum şi în cadrul acestui articol. 

Workshop-ul ridică probleme legate de reconfigurarea jurnalismului tradițional în noul context informaţional, restabilirea încrederii publicului în mass media tradiționale (chiar și în varianta lor digitalizată) și rolul jurnaliștilor în combaterea știrilor false.

Tematica workshop-ului acoperă două arii principale:

1. Modalități de identificare a fake news şi a dezinformării. Conceptualizare și tipologie; ipostaze ale dezinformării din mediul online; mecanisme de identificare şi de contracarare; rolul și contribuția mass media tradiționale.

2. Iniţiative europene privind combaterea fake news şi a dezinformării din mediul online. Media/ digital literacy; modalităţi de finanţare a jurnalismului tradiţional în vederea diversificării şi a protejării ecosistemului media; iniţiative de reglementare (UE, state membre).

Vor susține prezentări:

  • Bruno Lété, transatlantic fellow on Security and Defense Policy, The German Marshall Fund of the United States in Brussels
  • Radu Magdin, CEO Smartlink Communications
  • Ramona Mănescu, Deputat în Parlamentul European
  • Alina Bârgăoanu, expert în cadrul Grupului la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării din mediul online (Comisia Europeană)

VIDEO LIVE: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel