Expulzare diplomați ruși. Moscova condamnă decizia Marii Britanii

Ambasada Rusiei la Londra a condamnat, miercuri, decizia Marii Britanii de a expulza 23 de diplomaţi ruşi pe motiv că Moscova este 'vinovată' de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei), estimând că măsura părţii britanice constituie un 'act ostil' care este 'total inacceptabil, nejustificat şi obtuz', transmite dpa. 

Întreaga responsabilitate pentru deteriorarea relaţiilor dintre Rusia şi Regatul Unit îi revine actualei conduceri politice britanice, a menţionat ambasada rusă la Londra într-o declaraţie. 

Ministerul de Externe britanic l-a convocat pe ambasadorul rus Aleksandr Iakoveno pentru a-l informa că 23 de diplomaţi ruşi sunt declaraţi personae non grata, menţionează declaraţia citată. 

Reacția ministrului de Externe

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a afirmat miercuri că nu îi revine premierului britanic să facă judecăţi de valoare despre ministrul de externe rus Serghei Lavrov. 

Theresa, Lavrov este un ministru rus, nu unul britanic. Iar cel care îl evaluează este preşedintele rus. Înţeleg că v-ar plăcea să fie altfel, dar ministrul vostru este Boris Johnson, a scris Zaharova pe pagina sa oficială de Facebook. 

Decizia Londrei 

Premierul britanic Theresa May a declarat, miercuri, că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi, considerând că Moscova este 'vinovată' de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei). De asemenea, şefa executivului britanic a anunţat 'suspendarea contactelor bilaterale' cu Rusia. Numărul diplomaţilor ruşi acreditaţi în Marea Britanie era până acum de 59, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel