EXPLOZIE puternică în Liban. A sărit în aer un depozit de armament

O noua explozie puternică a zguduit Libanul.

Libanul se confruntă cu o nouă explozie devastatoare. Un depozit de armament al grupării şiite pro-iraniene Hezbollah a explodat marţi în sudul Libanului, rănind mai multe persoane, transmite Agerpres.

Potrivit Reuters, deflagraţia a fost provocată de o eroare tehnică. O imensă coloană de fum negru s-a ridicat deasupra locului exploziei al cărei suflu a fost resimţit în satul Ain Qana, din sudul Libanului, zonă care este un fief politic al acestei grupări puternic înarmate ce are o influenţă politică semnificativă în Liban şi a purtat mai multe războaie cu Israelul.

Potrivit unei alte surse de securitate, Hezbollah a creat un cordon de securitate în jurul depozitului unde s-a produs explozia, la circa 50 de kilometri sud de capitala Beirut.

Imagini de la locul exploziei au fost difuzate de postul libanez Al-Jadeed şi arată cel puţin un incendiu care încă nu a fost stins.

Acest incident provoacă noi îngrijorări în Liban, ţară care se confruntă deja cu cea mai gravă criză după războiul civil dintre anii 1975 şi 1990. Amintim că o explozie devastatoare s-a produs în portul Beirut în luna august. Zeci de clădiri au fost distruse și cel puțin 100 de oameni au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel