Explozia gazoductului din Ucraina, posibil act terorist

Explozia produsă marţi la un gazoduct de pe teritoriul Ucrainei, folosit la transportul gazelor naturale livrate Uniunii Europene de către Rusia, este cel mai probabil un act terorist, a declarat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Explozia s-a produs la o zi după ce Rusia a oprit livrarea de gaze naturale către Ucraina.

"Investigăm mai multe posibilităţi, inclusiv ipoteza principală, respectiv actul terorist", a precizat oficialul ucrainean. El a mai spus că localnicii au auzit două bubuituri înaintea exploziei, fapt ce poate susţine această ipoteză. Oficialul ucrainean a subliniat că nu este pentru prima dată când infrastructura de transport a gazelor naturale este vizată de acte de sabotaj.

Citește și: Ucraina: Explozie la gazoductul care alimentează Europa

El crede că această acţiune este "o nouă încercare de a discredita Ucraina ca partener (al Europei) pe piaţa gazelor", pentru a legitima în ochii Europei proiectul gazoductului South Stream, susţinut de Rusia.

Deflagraţia s-a produs în regiunea Poltava, situată în centrul ţării, departe de zonele unde au loc confruntări armate între trupele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi. Gazoductul Urengoi-Pomari-Ujgorod, afectat de explozie, este principala conductă ucraineană prin care trec gazele ruseşti cumpărate de statele Uniunii Europene.

Citește și: Dependența Europei de gazul Rusiei, într-un singur grafic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel