Execuția singurei femei de pe "culoarul morţii", blocată. Fapta îngrozitoare pentru care a fost condamnată

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un judecător federal din statul american Indiana a blocat execuţia prevăzută pentru marţi a singurei femei de pe "culoarul morţii".

Decizia a fost luată pentru a permite organizarea unei audieri la care să se stabilească dacă starea de sănătate mintală a acesteia este compatibilă cu pedeapsa capitală, relatează Reuters.

Execuţia Lisei Montgomery este una dintre cele trei programate de Departamentul american al justiţiei să aibă loc în ultima săptămână de preşedinţie a lui Donald Trump, scrie Agerpres. Preşedintele ales Joe Biden, care urmează să-şi preia mandatul la 20 ianuarie, a afirmat că va încerca să abolească pedeapsa cu moartea.

Curtea de apel din districtul Columbia a adoptat la rândul ei luni o decizie de suspendare a execuţiei femeii pentru a se stabili dacă Ministerul Justiţiei a anunţat în termenele legale respectiva execuţie, decizie ce amână orice altă aplicare a pedepsei capitale în SUA până la intrarea în funcţiune a administraţiei Biden, cu excepţia situaţiei în care Departamentul Justiţiei va obţine o intervenţie a Curţii Supreme.

I-a extras victimei bebelușul din pântec

Montgomery, în vârstă de 52 de ani, fusese programată să fie executată prin injecţie letală la ora locală 06.00 p.m. marţi (23.00 GMT), la închisoarea din Terre Haute, Indiana. Femeia a fost condamnată în 2007 pentru răpirea şi strangularea unei tinere însărcinate, Bobbie Jo Stinnett. Montgomery i-a extras ulterior victimei din pântec fătul de opt luni. Copilul a supravieţuit.

Medici care au examinat-o au declarat curţii că Montgomery suferă de leziuni cerebrale şi tulburare bipolară, între altele, iar potrivit avocaţilor ei, care au cerut săptămâna trecută clemenţa preşedintelui Trump, femeia a fost abuzată în copilărie de tatăl ei vitreg şi prieteni ai acestuia.

Execuţiile federale au fost în repaus timp de 17 ani în SUA şi doar trei bărbaţi au fost executaţi de guvernul federal începând din 1963, până anul trecut, când această practică a fost reluată sub Trump, susţinător vocal al pedepsei capitale. Administraţia Trump a executat în total zece persoane anul trecut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel