Urmărește emisiunea live


Exclusiv DC News: Ce nu știați despre Ioana Petrescu

Ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, este una dintre enigmele Guvernului Ponta III. Premierul a girat pentru tânăra sa consilieră pe probleme economice, care nu avea nicio susținere sau putere politică. O numire neașteptată, o persoană necunoscută, o tânără cu experiență de profesoară și consilieră a lui Victor Ponta erau singurele informații care au dus la păreri divergente despre noul ministru al Finanțelor. DCNews vă dezvăluie în exclusivitate mai multe informații despre funcțiile deținute de Ioana Petrescu în SUA și corespondentul lor în România, despre finanțarea studiilor sale și motivația care a determinat-o să vină în România. 

DCNews a solicitat Ministerului Finanțelor Publice mai multe informații despre Ioana Petrescu.

Corespondentul în România al funcțiilor deținute de Ioana Petrescu în SUA

Guvernul Ponta III a mizat pe tehnocrați și specialiști. Ioana Petrescu este prezentată ca specialistă în finanțe publice, economia țărilor în curs de dezvoltare emergente și pe economia de securitate națională.

Despre gradul didactic al Ioanei Petrescu la Harvard și Maryland și corespondentul în România, Ministerul a răspuns: "Doamna Ioana Petrescu a deţinut gradul de 'teaching fellow' la Harvard University, care, în sistemul de învăţământ românesc, ar avea ca şi corespondent relativ gradul de asistent îndrumător.

La University of Maryland, a obţinut gradul de 'assistant professor'. Între România şi SUA nu există un corespondent perfect al acestui grad didactic, însă, dacă vrem să privim comparativ gradul de asistent de acolo, se traduce prin poziţia de lector din sistemul de învăţământ universitar românesc".

Cine a plătit studiile noului ministru al Finanțelor

Ioana Petrescu a terminat Universitatea Harvard- doctorat și masterat în economie- și Wellesley College- licență în economie și matematică. Potrivit declarației de avere, fosta consilieră a premierului deține un fond opțional de pensii în valoare de 22.618 dolari, un cont bancar în valoare de 2.749 de dolari și un altul de 1.328 de lei. Doar la Colegiul Wellesley, taxa anuală estimativă este de 57.000 de dolari pe an.  

Despre cât au costat studiile, Ministerul Finanțelor Publice nu a răspuns, însă a precizat: „Studiile din SUA au fost finanţate în totalitate de către instituţiile private de învăţământ Wellesley College şi Harvard University".

Motivația unui doctorand la Harvard de a fi ministru în România

Cu privire la motivația Ioanei Petrescu, care a părăsit țara la doar 20 de ani, de a fi ministru în România în condițiile finalizării studiilor la una dintre cele mai prestigioase universități din lume, Ministerul a răspuns: "Doamna Ioana Petrescu are convingerea că tinerii specializaţi în universităţi prestigioase din lume se întorc în România pentru şanse, nu pentru câştig imediat. Domnia sa speră că numirea în funcţia de ministru al finanţelor publice va încuraja alţi tineri români, plecaţi la studii în străinătate, să se întoarcă în România pentru a pune în aplicare cunoştinţele şi experienţa acumulate. Experienţa acumulată în SUA poate fi aplicată şi în România, cu ajutorul unei echipe competente, aşa cum este cea căreia a avut onoarea să i se alăture". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel