EXCLUSIV. ”1.000 de primari incompatibili”, cacealma pentru Ponta și Dragnea. Câți aleși locali cu funcții în AGA a gasit ANI. Vezi cifrele oficiale

Primarii USL amenință liderii de la centru cu boicot electoral după ce, spun ei, 1.200 de primari au fost declarați incompatibili de ANI în baza unei legi neclare ce nu le permite să facă parte din conducerea societăților comerciale aflate în subordinea lor.  În urma unei solicitări DeCe News, Agenția Națională de Integritate oferă o cifră oficială mult mai mică: doar 58 de aleși locali au fost declarați incompatibili din cauza funcțiilor deținute simultan în AGA diferitelor SC-uri. Cifra 1.000 nu este atinsă nici dacă vorbim despre toate constatările ANI din 2008 până în 2013, perioadă în care 656 de primari, viceprimari sau șefi de CJ, au intrat în vizorul ANI din motive de incompatibilitate, conflicte de interese administrative și penale, averi nejustificate sau fals în declarații.

Aleșii locali ai USL pun presiune pe Victor Ponta și Liviu Dragnea să schimbe legea ANI. Președinta Asociației Comunelor din România, Mariana Gâju, a susținut în numărate rânduri că ANI a declarat incompatibili 1.200 de primari, 80% dintre ei din USL, pentru că fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor a diferitelor societăți comerciale. Șeful ANI, Horia Georgescu, a răspuns în diverse intervenții că cifra vehiculată este falsă și este invocată pentru a se forța schimbarea legislației.

Conform ANI, 53 de primari, 3 viceprimari și doi șefi de Consilii Județene au fost găsiți incompatibili pentru că dețineau simultan funcții în AGA.

De la începutul anului până în prezent, din totalul de 173 de constatări referitoare la aleșii locali, ANI a identificat 130 de incompatibilități, 9 conflicte de interesele penale, 27 de conflicte de interese administrative, 6 falsuri în declarații și alte infracțiuni și o diferență semnificativă între avere și venituri.

Totodată, ANI precizează că în perioada aprilie 2008 - august 2013 au existat 656 de constatări ale Agenției cu privire la aleșii locali.

Vezi AICI graficele și lista oficială cu aleșii locali declarați incompatibili pentru funcții în AGA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel