Evelina Oprina: Cinci judecători vor să plece din CSM

Judecătoarea Evelina Oprina, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a vorbit în emisiunea Sinteza Zilei cum s-a răzgândit într-o noapte CSM cu privire la votul negativ dat pe legile justiției ale lui Tudorel Toader. În plus, aceasta a spus și că sunt judecători care vor să plece din CSM.

"Sunt judecător și dacă este să vorbesc din prisma legii, legea îmi interzice să fac parte din orice partid, îmi interzice să îmi exprim public o doctrină. Fac această precizare pentru că în zilele în care trăim sunt prea multe astfel de percepții. Prezența mea aici se datorează exclusiv deschiderii dvs față de mine, pentru a veni cu sinceritate și deschidere să vă prezint problemele cu care se confruntă sistemul judiciar și din CSM. Eu cred că am datoria ca judecător să plădez cauza colegilor mei și să le spun problemele din societate și societatea trebuie să cunoască problemele noastre. Sunt neplăcut surprinsă de faptul că astfel de afirmații, de asocieri cu anumite orientări politice sunt foarte grave, se fac cu asemenea ușurință și fără rezervă", a declarat judecătoarea.

[citeste si]

"E mult prea mult să spun că am devenit o țintă vie, am simțit o presiune din partea unor colegi,comportamente intimidante de natură de a-mi crea o anumită stare de inadecvare în cadrul consiliului. În cursul zilei de ieri, CSM a emis un comunicat prin care a decis să facă informări cu privire la ce a apărut în spațiul public. Acest comunicat vine și susține ce eu am afirmat, faptul că în preziua zilei de plen, 28 septembrie, când trebuia să ne pronunțăm pe proiectul lui Tudorel Toader, munca noastră a constat în propuneri și opinii. Nu s-a dezbătut posibilitatea acordării unui aviz negativ. Asta mi-a conturat credința că votul urma să fie favorabil cu opinii, cu o singură excepție, separării carierelor. Se face referire la minuta comisiei, care consemnează că comisia a analizat propuneri și opinii sunt în anexa minutei. (...) Am avut o discuție cu colegii noștri că fiecare a votat potrivit conștiinței", a mai spus judecătoarea.

Există colegi care se gândesc să părăsească CSM?

"Vă mărturisesc sincer că da. Și eu. Ne gândim la această posibilitate. Eu știu ce așteptări au colegii noștri de la noi și constat că nu pot să-i ajut în acest moment. Ne gândim la această variantă. Înainte, pentru că am simțit o deficiență de comunciare, cred că este de datoria colegilor noștri care ne-au trimis acolo. Sunt cinci judecători care vor să plece", a zis judecătoarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel