Eurovision: Organizatorii au interzis discursul lui Zelenski în finala concursului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, nu va putea transmite mesajul video la finala Eurovision, a declarat joi organizatorul concursului de cântece.

Concursul Eurovision se desfășoară în orașul Liverpool după ce Marea Britanie a fost de acord să găzduiască concursul de cântece în locul Ucrainei, câștigătoarea din 2022.

Finala de sâmbătă va include un omagiu special adus Ucrainei: 11 dintre artiștii săi fiind așteptați pe scenă, inclusiv câștigătorul din 2022, Kalush Orchestra. În cursul serii vor fi difuzate mai multe clipuri video pentru a prezenta diferite părți ale țării distruse de război.

Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) a spus că ”regulile stricte” au împiedicat-o să-i permită liderului ucrainean să vorbească la finala Eurovision, potrivit Eye Witness News.

”Una dintre pietrele de temelie ale concursului este caracterul apolitic al evenimentului”, a spus EBU. ”Acest principiu interzice posibilitatea de a face declarații politice sau similare în cadrul concursului”.

Acesta a adăugat că cererea lui Zelenski de a se adresa audienței, ”deși a fost făcută cu intenții lăudabile, din păcate nu poate fi acceptată, deoarece ar fi contrar regulilor evenimentului”.

România a ratat calificarea în finala Eurovisionului

Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia sunt cele zece ţări care s-au calificat în finala Eurovision 2023 de sâmbătă, la Liverpool.

Reprezentantul României, Theodor Andrei, a cântat melodia ”D.G.T. (Off and on)”, melodie care nu a fost apreciată așa cum s-ar fi așteptat unii.

Cele mai bune performanţe ale României

Locul 3: Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005

Locul 3: Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010

Locul 4: Mihai Trăistariu - Atena, 2006

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel