Eurostat: Preţurile din Bulgaria şi România sunt cele mai mici din UE

bani
bani

Danemarca a consemnat, în 2010, cele mai mari preţuri din Uniunea Europeană la bunuri de consum şi servicii (143% din media în UE27), cele mai scăzute preţuri fiind înregistrate în Bulgaria (51% din media în UE) şi România (59%), conform datelor publicate, marţi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Pe categorii, în cazul produselor alimentare şi băuturilor non-alcoolice, cele mai scăzute preţuri au fost înregistrate în Bulgaria (66% din media în UE27), urmată îndeaproape de România (67% din media în UE27), la polul opus fiind Danemarca (136%), transmite Agerpres.

Bulgaria şi România au cele mai mici preţuri (ambele cu 64% din media în UE27) şi la băuturi alcoolice şi tutun, cele mai mari preţuri fiind înregistrate în Irlanda (170%). Eurostat precizează că această variaţie mare de preţuri se datorează în principal diferenţelor în care sunt taxate aceste produse în rândul statelor membre.

Variaţii mici de preţ se înregistrează în cazul articolelor de îmbrăcăminte, cele mai ieftine fiind înregistrate în Bulgaria (75% din media în UE) iar cele mai scumpe în Suedia (126%). În România, preţurile la articolele de îmbrăcăminte sunt aproape de media din UE (94%), mai mari decât cele înregistrate în Spania (90%) şi Marea Britanie (89%).

Echipamentele electronice sunt o altă categorie de produse la care se înregistrează variaţii mici de preţ în rândul statelor membre, de la 89% din medie în cazul Bulgariei la 115% în cazul Suediei. Din nou, în România preţurile sunt aproape de media din UE (96%).

La restaurante şi hoteluri, variaţiile de preţ sunt mai semnificative, de la 45% din media în UE27 în Bulgaria şi 50% în România până la 153% din medie în UE în Danemarca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel