Europarlamentare 2019. CE: Regulile UE cer statelor membre să garanteze că cetăţenii îşi pot exercita efectiv drepturile de vot

[] []

27 mai 2019 / 17:20
Salveaza PDF Comentarii

Regulile Uniunii Europene cer statelor membre să garanteze că cetăţenii UE îşi pot exercita efectiv drepturile de vot, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

'Organizarea alegerilor ţine de responsabilitatea şi competenţa autorităţilor naţionale', a spus purtătorul de cuvânt, referitor la desfăşurarea procesului de vot la secţiile de votare din străinătate.

'În privinţa alegerilor europene, regulile UE (Directiva 93/109/CE) cer statelor membre să garanteze că cetăţenii UE îşi pot exercita efectiv drepturile de vot. Autorităţile naţionale trebuie să îi informeze pe votanţii UE care locuiesc pe teritoriul lor în timp util şi în mod corespunzător asupra condiţiilor şi aranjamentele detaliate pentru exercitarea dreptului lor de vot', a precizat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

'Aşa cum a făcut la precedentele alegeri europene, Comisia va redacta un raport care va evalua cu atenţie desfăşurarea alegerilor în toate statele membre şi va trage lecţiile ce trebuie învăţate', a adăugat el.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23