Eugen Tomac, PMP - decizie privind susținerea Guvernului Orban

Lista minștrilor desemnați în Guvernul Orban a fost prezentată joi, însă va urma votul în Parlament pentru validarea sa, iar PNL are mare nevoie de voturile PMP pentru a spera la majoriatte.

Numărul de 233 de voturi pentru ca Guvernul Orban să fie instalat la Palatul Victoria este greu de atins în acest moment, în condițiile în care Pro România a anunțat că nu-l va vota, iar PMP încă nu s-a decis. Europarlamentarul PMP Eugen Tomac, care este și liderul partidului, a explicat ce va urma, în emisiunea ”Legile Puterii”, de la Realitatea Tv, de joi seara:

”Voi fi foarte sincer. Noi am dat jos Guvernul Dăncilă din convingere. Și regretăm că premierul desemnat n-a avut forța necesară să spună STOP celor care au venit cu condiții absurde. Mă refer la ALDE și UDMR, care au spus 'Da, susținem fără PMP'. În situația asta noi trebuie să luăm o decizie pentru că am avut o înțelegere cu premierul desemnat înainte de moțiune și anume că vom face un Guvern împreună. Decizia pe care PMP o va lua va fi o decizie votată duminică într-un Colegiu Național, pentru că au existat și există în continuare nemulțumiri justificate față de abordarea cu care a fost tratat partidul nostru, în condițiile în care fără PMP, Dăncilă nu pleca acasă. Vom lua această decizie duminică la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, unde vom tranșa această chestiune”, a declarat liderul PMP.

”Nu ne interesează să rămână Dăncilă la Palatul Victoria, dar nici nu suntem de acord cu aceste condiții absurde puse de cei doi parteneri ai lui Dragnea, până mai ieri, domnul Tăriceanu și domnul Hunor. Vrem să fim foarte corect înțeleși, nu aveau dreptul să pună condiții absurde unui Guvern de un an”, a mai explicat Eugen Tomac, la Realitatea Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel