EXCLUSIV  Eșec militar de proporții al Rusiei în estul Ucrainei. Dorin Popescu: Acest lucru îl obligă pe Putin să-și reducă pretențiile / video

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Dorin Popescu, președintele Asociației Casa Mării Negre, a vorbit despre problemele pe care armata rusă la întâmpină în Ucraina.

Invitat la DC News, Dorin Popescu, președintele Asociației Casa Mării Negre, a vorbit despre rezistența pe care armata rusă o întâmpină în Ucraina și despre incapacitatea lui Putin de a ocupa și teritoriul acelor republici separatiste cărora le-a recunoscut independența:

„Armata rusă s-a oprit la 25 de kilometri de Kiev, iar scenariul maximalist s-a transformat în scenariu minimalist. Rusia nu mai are în vedere capturarea capitalei Ucrainei, în evaluarea mea. Au fost succese parțiale în partea de nord-est, în regiunile Sumî și Harkov, prin bombardarea fără discernământ a acestor orașe.

Cele mai mari câștiguri teritoriale au fost pe flancul de sud, în zona Donbas, dar și la nord de Peninsula Crimeea, pentru că, în opinia mea, Putin a ocupat și cucerit aceste teritorii pentru a nu le mai ceda vreodată. Și în obiectivele Federației Ruse sunt stipulate recunoașterea Crimeei și a presupuselor republici separatiste din estul Ucrainei, Lugansk și Donețk. Unul din obiectivele tactice, chiar strategice ale Federației Ruse, e capturarea tuturor teritoriilor de pe Flancul Sudic, începând, sper din toată inima, cu extremitatea vestică în zona Herson - Nikolaev și continuând pe tot flancul sudic, spre est, Zaporoje, Enerhodar și o joncțiune teritorială cu zona Donbas. Regiunea Herson este singura regiune din Ucraina ocupată în totalitate, temporar, de către Federația Rusă. Acum se insistă pe asediul Mariupolului, pentru a se asigura această continuitate teritorială pe tot flancul sudic.

Totuși, armata rusă nu a reușit să obțină pe teren nici măcar ocuparea integrală a celor două regiuni Donețk și Lugansk în limitele administrative ale acestora când erau în componența Ucrainei. Putin nu a reușit nici măcar în privința statelor pe care el le recunoaște ca fiind independente să obțină câștigul teritorial și să atingă granițele acestor regiuni. Un eșec de proporții al armatei ruse care îl obligă pe Putin să-și reducă pretențiile, exigențele și să se oprească cuceririle teritoriale pe flancul de sud“, a spus Dorin Popescu.

Începutul sfârșitului pentru Rusia. Dorin Popescu: Putin a fost mințit la fel ca Nicolae Ceaușescu. A crezut că lumea i se va închina la picioare

Invitat la DC News, Dorin Popescu, președintele Asociația Casa Mării Negre, a fost prezent la DC News, unde a vorbit despre rațiunile care l-au împins pe Vladimir Putin să invadeze Ucraina:

„Există o nevoie personală a lui Putin de a securiza un presupus rol al său în marea istorie a Federației Ruse. Iată că Vladimir Putin este în fața obligativității biologice de a ieși din viață, din marea istorie a Federației Ruse fără un proiect notabil. După destrămarea URSS, acesta vrea să restarteze un proiect hegemonic pentru Rusia. Acestea sunt cauzele care l-au determinat pe Putin să regândească un proiect expansionist teritorial și geopolitic, un război pentru reconfigurarea ordinii mondiale, împotriva actualei ordini de drept internațional, un război împotriva supremației și hegemoniei SUA în lume, un război care să readucă Federația Rusă în prim-planul vieții globale.

Eu cred că tot ceea ce s-a întâmplat reprezintă efectul de bumerang ale unei astfel de inițiative. Federația Rusă este izolată din punct de vedere geopolitic, este din ce în ce mai mică, din ce în ce mai modestă, din ce în ce mai pipernicită. Acest proiect, iată, de declanșare a războiului, aduce cu sine riscuri de început al sfârșitului, din punct de vedere geopolitic, pentru Federația Rusă (...)“, a spus Dorin Popescu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel