Episcopul de Huși, decizia Mitropoliei Moldovei

Rodica Mitu / 17 iul 2017 / 13:29 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Luni, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a văzut înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor.

În acest caz  fost demarată o anchetă, urmând să se ia decizia dacă episcopul va fi păstrat în rândul Bisericii sau nu.

"Una dintre persoane pare a fi episcopul. Pare, nu știu dacă e. Chipul seamănă. Pe cealaltă persoană nu o cunosc, dar nu pare a fi un minor. Conform prevederilor statutare și regulamentare bisericești, va fi înaintată Sinodului Permanent al BOR. El va face propuneri către Sfântul Sinod al BOR. Dacă ce am vizionat e real, cu certitudine episcopul va fi caterisit.

Până la luarea unei decizii a Sfântului Sinod, el poate sluji. Ca să nu mai slujească, ar trebui oprit de la slujire. Până la o decizie a Sfântului Sinod, el rămâne în funcție. Pentru veridicitate, imaginile trebuie expertizate de specialiști. Noi nu suntem specialiști. Se va dispune expertiza probabil în cadrul anchetei dispuse e Sinodul Permanent sau de Sfântul Sinod.

Nu e clar conținutul discuției, dar vocea și ea pare a lui. Asemenea fapte sunt incompatibile cu slujirea clericală", a declarat Marian Timofte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Decizia Mitropoliei este controversată în condițiile în care Biserica vrea referendum  pentru familia tradițională formată dintr-un bărbat și o femei, fapt pentru care s-a implicat în strângerea  a câtorva milioane de semnături în acest sens.

 Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.12