Episcopul de Huși, decizia Mitropoliei Moldovei

Luni, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a văzut înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor.

În acest caz  fost demarată o anchetă, urmând să se ia decizia dacă episcopul va fi păstrat în rândul Bisericii sau nu.

"Una dintre persoane pare a fi episcopul. Pare, nu știu dacă e. Chipul seamănă. Pe cealaltă persoană nu o cunosc, dar nu pare a fi un minor. Conform prevederilor statutare și regulamentare bisericești, va fi înaintată Sinodului Permanent al BOR. El va face propuneri către Sfântul Sinod al BOR. Dacă ce am vizionat e real, cu certitudine episcopul va fi caterisit.

Până la luarea unei decizii a Sfântului Sinod, el poate sluji. Ca să nu mai slujească, ar trebui oprit de la slujire. Până la o decizie a Sfântului Sinod, el rămâne în funcție. Pentru veridicitate, imaginile trebuie expertizate de specialiști. Noi nu suntem specialiști. Se va dispune expertiza probabil în cadrul anchetei dispuse e Sinodul Permanent sau de Sfântul Sinod.

Nu e clar conținutul discuției, dar vocea și ea pare a lui. Asemenea fapte sunt incompatibile cu slujirea clericală", a declarat Marian Timofte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Decizia Mitropoliei este controversată în condițiile în care Biserica vrea referendum  pentru familia tradițională formată dintr-un bărbat și o femei, fapt pentru care s-a implicat în strângerea  a câtorva milioane de semnături în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel