Episcop, avertisment pentru copii: Nu vă lăsați gârboviți de telefoane. Vă orbește sufletește

Episcopul Episcopiei Europei de Nord a trimis un avertisment pentru copii, în timpul unei slujbe.

Episcopul Episcopiei Europei de Nord, PS Macarie Drăgoi, a transmis copiilor la slujba de Sfânta Liturghie oficiată în orașul Stavanger (Norvegia) să nu se lase gârboviți de telefoanele mobile și de tablete și să ridice privirea din ecran, „din acest cer virtual care îi orbește sufletește", citează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Episcopiei Europei de Nord transmis, luni, episcopul Macarie Drăgoi i-a îndemnat pe credincioși să evite înrobirea și gârbovirea produsă de dependența de noile tehnologii.

Ce le-a transmis părintele

„Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord s-a aflat în vizită pastorală la românii din Norvegia. Duminică, ierarhul s-a aflat în mijlocul românilor din orașul norvegian Stavanger unde a săvârșit Sfânta Liturghie în noul locaș de cult care urmează să fie achiziționat de parohia românească din Stavanger, de la comunitatea luterană din zonă. În cuvântul de învățătură, ierarhul a făcut trimitere la minunea tămăduirii de Hristos a femeii gârbove, relatată în evanghelia duminicală, îndemnându-i pe credincioșii să evite înrobirea și gârbovirea produsă de dependența de noile tehnologii, avertizând în mod special necesitatea protejării copiilor de influența lor nocivă. Nu vă lăsați gârboviți de telefoanele și Ipad-urile voastre! Ridicați privirea din ecran, din acest cer virtual care vă orbește sufletește! Priviți cu milă și grijă la chipurile celor din preajmă, apoi înălțați-vă privirea spre cer, privind spre Mântuitorul Hristos, de la Care se pogoară toată darea cea bună și tot darul desăvârșit!", se arată în comunicat. 

Copiii și credincioșii prezenți la slujbă au primit cărți de rugăciuni și mai multe daruri din partea episcopului Macarie Drăgoi, care a vizitat și la domiciliu câțiva enoriași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel