Epidemie de gripă. Numărul morților a ajuns la 60

Dan Carp / 26 feb 2018 / 23:26 Salveaza PDF Comentarii

În România, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 60, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Luni, 26 februarie, au mai fost confirmate alte decese: femeie de 82 de ani, din județul Cluj, confirmată cu virus gripal tip B, care a murit pe 25 februarie. O altă victimă este o femeie de 44 de ani, din jud.Neamț, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1).

 

Măsuri de urgență

 

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă.

Managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.

Mai mult, ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

 

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27